Capital politic din moartea unui copil

Câine fără stăpân.
Câine fără stăpân. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

Un copil de 4 ani a fost omorât, luni, de câini vagabonzi, în spatele parcului Tei.

Sincer, mă aşteptam să apară Ponta şi să zică "Băsescu e de vină!". M-am obişnuit ca preşedintele să fie vinovat pentru şomaj, pentru sărăcie, pentru că ne muşcă ţânţarii, pentru că pe stradă latră câinii, pentru facturile la întreţinere, pentru tot, pe scurt. Deci ar fi fost "firesc"să fie "vinovat" şi pentru moartea bietului băiat.

Din fericire sau păcate pentru el, Ponta e ocupat cu Roşia Montană şi cu toate protestele care i se sparg în cap. Şi să îl acuze pe la televiziuni pe Videanu, că este "un bandit internaţional".

Dar nu-i nimic, cum orice tragedie poate fi transformată în capital, din urmă vine PDL-ul şi dă tare în Oprescu, deşi copilul a fost omorât pe un teren particular, nu pe domeniul public gestionat de primar.

"Un copil a fost omorât de câini, e o tragedie care nu poate fi comentată politic, programul de gestionare a câinilor fără stăpân este în atributul Primăriei Capitalei, astfel încât PDL Bucureşti cere demisia imediată a primarului Capitalei", a precizat la o conferinţă de presă Mihai Atănăsoaiei, fost prefect la Capitalei în guvernarea Boc.

Sigur, tragedia ar fi putut fi prevenită dacă Oprescu ascultă de PDL, care a formulat un proiect pe tema câinilor fără stăpân care a trecut de fostul Parlament, iar apoi a fost modificat în urma contestării la Curtea Consituţională, iar acum stă "de un an şi jumătate în sertarul preşedintelui Senatului".

Atănăsoaiei a spus că niciuna din soluţiile propuse de PDL nu a fost pusă în practică de primarul Capitalei, arătând că pe legea actuală acesta trebuia să strângă câinii fără stăpân în adăposturi, iar în ultimii cinci ani nu a fost construit niciun adăpost.

Poate că Oprescu e vinovat că nu a făcut adăposturi pentru câini, aşa cum afirmă purtătorul de cuvânt PDL. Tot ce se poate. Ar fi fost totul mai credibil dacă PDL nu preciza, în antiteză cu ce nu a făcut Oprescu, câte lucruri bune ar fi făcut el.

Oprescu se face vinovat însă de un "păcat" mai mare decât adăposturile pentru câini. Este pe locul doi în sondaje, în topul personalităţilor politice agreate de români. Înaintea multor politicieni. Se spune că Oprescu va candida la prezidenţiale şi că îi va surclasa pe mulţi. Aşa că n-ar fi bine să îl terfelească politicienii preventiv?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii