Ce se ascunde în spatele "agitaţiei de fluture în jurul becului aprins" a lui Geoană privind candidatura la Cotroceni

Mircea Geoană şi Jens Stoltenberg
Mircea Geoană şi Jens Stoltenberg

Va candida sau nu Mircea Geoană, numărul doi din NATO, la alegerile prezidenţiale de anul viitor? Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a venit cu o nouă perspectivă asupra subiectului.

"'Nu spun că nu sunt interesat', răspunde Mircea Geoană la întrebarea dacă vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024. Un răspuns sincer. Nu spune că nu e interesat, dar nu spune nici că e interesat. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu are obsesii de prezidenţiabil. Aş risca să zic că o candidatură la prezidenţiale nu e nici măcar pe locul trei pe lista lui de priorităţi", a apreciat Sebastian Lăzăroiu.

În realitate, sociologul crede că Mircea Geoană este interesat de orice, de orice funcţie care-i asigură continuitate la salariu mare şi onoruri.

"Agitaţia lui de fluture în jurul becului aprins nu e decât o deschidere spre negociere cu ceilalţi, mult mai interesaţi decât el de fotoliul de la Cotroceni. Încă nu şi-a găsit un partid care să-l susţină, dar nici nu-şi caută. Doar ameninţă voalat să încurce jocurile dacă nu primeşte o sinecură în afară, după ce expiră actuala sinecură. Poate comisar european, poate ambasador la Washington, ceva, orice, pe măsura ambiţiilor sale funcţionăreşti. La tânguielile lui Phil Collins cu 'One more night, one more night...', Geoană ar răspunde plictisit: What for?", a adăugat Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne