Ce se petrece în armata Statelor Unite?

Epoch Times România
16.11.2012

Înainte de a se afla despre relaţia extraconjugală a generalului David Petraeus erou al războiului din Irak cu o tânără şi ea căsătorită pe care o transformase în biografa sa personală, sau a generalului John Allen care i-a succedat la comandă în Afganistan şi numit în funcţia de comandant suprem al forţelor NATO în Europa, şeful Pentagonului Leon Panetta era deja îngrijorat de criza morală, care putea fi palpată la vârful conducerii militare, cerând să se investigheze 'de ce atâţia generali şi amirali s-au implicat în probleme etice şi legale', notează ziarul La Verdad.

Petraeus şi Allen ar putea fi cazurile cele mai răsunătoare pentru relevanţa posturilor ocupate de cei doi generali, dar conduita lor nu este cea mai scandaloasă între ofiţerii de rang superior. Cu o zi înainte ca FBI să informeze guvernul despre investigarea lui Petraeus, au început la Fort Bragg (Carolina de Nord) audierile generalului Jeffrey Sinclair, comandantul adjunct al celei de-a 82-a Divizii Aeropurtate şi a întregii logistici a trupelor comandamentului regional din Kandahar.

Generalul Sinclair, care ar fi putut intra în Panteonul militarilor de frunte ai SUA, i se poate intenta proces pentru numeroase acuzaţii, care merg de la adulter până la viol şi sodomie. Potrivit acuzaţiilor pe care i le aduc şase femei, Sinclair a ordonat ca acestea să fie transferate sub conducerea sa pentru a le transforma în amante, ameninţând apoi că le va ucide dacă îndrăznesc să-l denunţe şi obligându-le la diferite perversiuni, precum sexul oral sau anal.

Acest comportament între generalii de trei şi patru stele ajută la înţelegerea a ceea ce s-a întâmplat la baza aeriană Lanckland din San Antonio (Texas), unde 48 de femei au denunţat 23 de instructori militari pentru abuzuri sexuale care merg de la atingeri necuvenite, la viol. Cel puţin 13 dintre ele au fost violate, din care şase de acelaşi instructori. Alte 26 au avut relaţii necuvenite cu nouă cadeţi, potrivit unui raport publicat miercuri. Deocamdată doar cinci dintre ei vor compărea în faţa tribunalului militar, iar acesta la presiunea legislatorilor şi a reprezentanţilor ONG.

Răspunsul Pentagonului a fost cel de a implementa aşa numita 'Regula Wingman' care le obligă pe femei să meargă întotdeauna însoţite de o altă colegă. 'Vă închipuiţi ce s-ar întâmpla în societatea civilă, dacă liderii ar cere femeilor să meargă mereu însoţite de o colegă, pentru a nu fi violate', s-a întrebat Nancy Parrish, preşefinta ONG Protecţia Apărătorilor noştri. Nici rapoartele independente nu au fost mai veridice. Cel prezentat de generalul maior, Margaret Woodward, din partea Securităţii forţelor aeriene, invocă faptul că unii cadeţi şi instructori 'erau imaturi şi lipsiţi de experienţă şi nu aveau suficientă autoritate şi putere pentru a se impune asupra femeilor pe care le antrenau'. Ceea ce nu pare să fi fost cazul lui Petraeus, 60 de ani, Allen (59) sau Sinclair (50).

Femeile reprezintă 13,6% din trupele active ale forţelor armate, cu un procent mai mic în corpul puşcaşilor marini. Anul trecut, 3.192 de femei au prezentat denunţuri pentru abuzuri sexuale. Potrivit unui sondaj cu caracter anonim, realizat în 2010 de însuşi Pentagonul, numărul real al violurilor anuale este de cel puţin şase ori mai mare: 19.000 pe an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor