Cetăţenii polonezi vizează locuri de muncă destinate clasei de mijloc în Marea Britanie (politician polonez)

(photos.com)
Epoch Times România
20.01.2014

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din parlamentul polonez, Agnieszka Pomaska, a declarat că cetăţenii polonezi nu mai sunt interesaţi să lucreze ca muncitori necalificaţi în Marea Britanie, în condiţiile în care o cunoaştere mai bună a limbii engleze presupune şi un interes al acestora pentru alte locuri de muncă, scrie în ediţia sa online cotidianul The Telegraph.

Polonezii nu mai doresc să mai ocupe locuri de muncă necalificate, cum ar fi în agricultură, şi vor viza meserii calificate, a afirmat politicianul polonez.

Agnieszka Pomaska a afirmat totodată că cetăţenii polonezi au venit iniţial în Marea Britanie pentru a ocupa locurile de muncă necalificate pe care britanicii nu le doreau, iar acum ei au o pregătire mai bună, au dobândit o mai bună cunoaştere a limbii engleze şi doresc locuri de muncă mai bune.

'Trebuie să vă amintiţi de ce aţi deschis piaţa forţei de muncă - aţi făcut-o pentru că aţi avut nevoie de oameni acolo, este de asemenea vorba despre agricultură. Polonezii şi cetăţeni din alte ţări au venit aici pentru că britanicii nu au mai vrut să ocupe aceste locuri de muncă, iar acum cetăţenii polonezi au o pregătire mai bună, cunoştinţele lor de limba engleză sunt mai bune, de aceea ei sunt în căutarea altor oportunităţi', a mai spus oficialul polonez.

Agnieszka Pomanska a declarat, de asemenea, în cadrul conferinţei Open Europe, că cei mai mulţi cetăţeni polonezi nu ştiu că pot solicita beneficii sociale pentru copiii care trăiesc în afara Marii Britanii până când premierul britanic David Cameron va decide să interzică acest lucru. Ea a afirmat că un număr mai mare de britanici decât imigranţi au aplicat pentru beneficii sociale, în parte pentru că mulţi est-europeni nu au ştiut de toate ajutoarele sociale pe care ar fi avut dreptul să le solicite.

Luna aceasta, premierul britanic David Cameron a sugerat că ar putea impune noi reguli care să interzică imigranţilor din Europa să solicite alocaţii pentru copii. Cetăţenii europeni care sosesc în Marea Britanie pentru a lucra au dreptul de a solicita alocaţii pentru copii, chiar dacă copiii lor trăiesc în străinătate, însă David Cameron a afirmat că această regulă nu este 'corectă' şi că 'ceva trebuie să se schimbe'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor