China continuă cu măsurile draconice anti-COVID. Metropola Chengdu prelungeşte lockdown-ul

Testări în masă la Beijing, după ce s-a anunţat un nou focar de gripă (Youtube - captură ecran)
D.B.
05.09.2022

Shenzhen, centrul tehnologic din sudul Chinei, a declarat că va adopta măsuri de restricţie anti-virus pe niveluri începând de luni, în timp ce metropola Chengdu, din sud-vestul ţării, a anunţat o prelungire a perioadei de lockdown, în contextul în care ţara se confruntă cu noi focare de infecţie.

Shenzhen, care a intrat sâmbătă în lockdown, a anunţat o nouă rundă de testări pentru COVID-19 şi a promis că "va mobiliza toate resursele disponibile, va mobiliza toate forţele şi va lua toate măsurile posibile" pentru a eradica pandemia.

Separat, Chengdu, care şi-a izolat joi cei 21 de milioane de locuitori, a declarat că va menţine restricţiile în cea mai mare parte a oraşului şi va efectua mai multe testări în masă de luni până miercuri.

China îşi menţine politica strictă de zero-COVID, chiar dacă majoritatea celorlalte ţări au relaxat restricţiile şi au ales să trăiască cu virusul. Ca urmare, noile focare au devenit un risc major pentru a doua cea mai mare economie a lumii.

În prezent, 33 de oraşe se află sub izolare parţială sau totală, afectând peste 65 de milioane de locuitori, potrivit unei estimări a revistei financiare chineze Caixin.

În Shenzen, un oraş cu 18 milioane de locuitori, un oficial a declarat că riscurile încă sunt considerabile.

"În prezent, situaţia COVID a oraşului este severă şi complexă. Numărul de noi infecţii rămâne relativ ridicat, iar riscul de transmitere în comunitate încă există", a declarat Lin Hancheng, un oficial din domeniul sănătăţii publice din Shenzhen, într-o conferinţă de presă susţinută duminică seara.

Oraşul a raportat 89 de noi infecţii COVID transmise la nivel local pentru data de 3 septembrie, faţă de 87 cu o zi înainte.

Shenzhen îşi va clasifica zonele în trei categorii, în functie de rezultatele testelor de peste weekend, reflectând un risc scăzut, mediu şi ridicat de infectare, a declarat Lin.

În zonele considerate cu risc scăzut, oraşul va elimina restricţiile care au limitat o mare parte din populaţie în complexele rezidenţiale în weekend.

În zonele în care au fost descoperite infecţii, restricţiile temporare vor fi prelungite cu trei zile.

Districtele importante Futian, Nanshan şi Longhua au declarat că centrele de divertisment, precum cinematografele şi KTVS, vor rămâne închise, iar restaurantele vor permite accesul la mese la jumătate din capacitate.

Cartierul Nanyuan, din districtul Futian, va continua să fie tratat ca o zonă de risc mediu din cauza numărului relativ mare de cazuri pozitive detectate, a menţionat Lin.

Separat, Chengdu, capitala provinciei Sichuan, a declarat că va continua să impună restricţii de izolare pentru COVID în cea mai mare parte a oraşului.

Chiar şi în două zone în care viaţa poate reveni la normal - districtul Xinjin şi oraşul Qionglai - luarea mesei în interior va continua să fie interzisă, în timp ce activităţile publice, cum ar fi conferinţele şi spectacolele, vor fi sever restricţionate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor