Chişinăul şi Alba Iulia s-au înfrăţit

Stemele oraşelor înfrăţite la 1 decembrie 2011, Alba Iulia şi Chişinău. (www.wikipedia.org)
Epoch Times
02.12.2011

Chişinăul şi Alba Iulia s-au înfrăţit, relatează Publika.TV.

În acest sens, ieri, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă si primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, au semnat un acord.

Documentul a fost semnat de cei doi primari, la Alba Iulia, în Sala Unirii.

Iar, iniţiativa de semnare a Acordului a fost lansată în luna octombrie curent, în timpul vizitei unei delegaţii din Alba Iulia, în frunte cu primarul Mircea Hava, la Chişinău.

Totodată, Dorin Chirtoacă a declarat că semnarea protocolului de cooperare reprezintă începutul unei noi etape de colaborare între cele două oraşe.

„Relaţiile dintre Chişinău şi Alba Iulia au început încă în anii 1990. Iar o dovadă în acest sens e faptul că în Chişinău avem un bulevard şi o bibliotecă care poartă numele acestui oraş."

De asemenea, Chirtoacă a afirmat că în ultimii doi ani, administraţia publică locală din Alba Iulia a donat Chişinăului busturile poeţilor Adrian Păunescu şi Grigore Vieru, instalate pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor