Chiţoiu, despre (ne)remanierea lui Ilie: "Noi avem nişte principii, mai ales prezumţia de nevinovăţie!"

Implicate în dosarul Belina, Shhaideh şi Plumb au demisionat. Tăriceanu a reuşit însă să îl menţină în Guvern pe Viorel Ilie, şi el titular de dosar penal. Motivul susţinerii? ALDE crede în prezumţia de nevinovăţie, spune Chiţoiu.
Daniel Chiţoiu
Daniel Chiţoiu (Epoch Times România)

ALDE are nişte principii pe care vrea să le respecte, mai ales prezumţia de nevinovăţie, a declarat duminică secretarul general al formaţiunii, Daniel Chiţoiu, vorbind despre ministrul Viorel Ilie, rămas pe poziţii în Guvern, în condiţiile în care colegele sale din PSD aflate într-o situaţie asemănătoare (implicare în dosare penale) au demisionat.

Întrebat la Alba Iulia de corespondentul Mediafax dacă Viorel Ilie este un ministru de neînlocuit, Chiţoiu a răspuns: „Nu este un ministru de neînlocuit, dar noi avem nişte principii pe care vrem să le respectăm şi mai ales prezumţia de nevinovăţie. Nu se pune în discuţie această prezumţie, indiferent dacă este om politic sau cetăţean al României”.

Chiţoiu - fost ministru care, reamintim, a fost şi el implicat într-un dosar răsunător, Carpatica - a mai declarat că nu au existat presiuni din partea lui Mihai Tudose sau a altcuiva pentru înlocuirea lui Ilie, precizând că premierul a luat act de decizia de susţinere a ALDE.

Întrebat dacă au existat presiuni pentru remanierea lui Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în condiţiile în care se află în vizorul DNA, Daniel Chiţoiu, al doilea om din ALDE, a răspuns că nu poate spune că a fost o presiune.

„După cum ştiţi, acum două săptămâni, Biroul Politic Central al ALDE a dat un vot în unanimitate pentru sprijinirea rămânerii în Guvern a colegului nostru, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie şi senator. De asemenea, săptămâna trecută, vineri, am avut o reuniune a Biroului Politic Executiv în care am reafirmat sprijinul acordat în urmă cu două săptămâni.

Mai mult decât atât, acum o săptămână, votul în Senatul României a fost în favoarea neînceperii urmării penale în cazul domnului senator, mai ales că în Comisia juridică de la Senat au constatat că nu sunt elemente pentru a declanşa începerea urmăririi penale pentru domnul senator.

De asemenea, legat de presiunea premierului Mihai Tudose pentru demiterea sau demisia domnului Viorel Ilie, nu pot să spun că a fost o presiune. Am discutat în coaliţia de guvernare care a avut loc sâmbătă dimineaţa şi am reafirmat sprijinul ALDE pentru ministrul Viorel Ilie”, a răspuns Chiţoiu, citat de Mediafax.

Reamintim că Viorel Ilie este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Senatul a respins cererea DNA vizând ridicarea imunităţii acestuia, 77 de senatori votând "împotrivă", în timp ce 37 au votat "pentru".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne