CIA a avut aliaţi străini care au spionat echipa lui Trump, declanşând farsa de complicitate cu Rusia [Surse]

(Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Anul trecut, John Durham, procuror special al Departamentului de Justiţie (DOJ), a concluzionat că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu ar fi trebuit să deschidă niciodată ancheta privind presupusa coluziune între candidatul prezidenţial de atunci, Donald J. Trump, şi Rusia, la sfârşitul lunii iulie 2016, potrivit lui Michael Shellenberger, Matt Taibbi şi Alex Gutentag via Public Substack.

Acum, mai multe surse credibile declară pentru Public and Racket că comunitatea de informaţii a Statelor Unite (CI) şi Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) au mobilizat în mod ilegal agenţiile de informaţii străine pentru a-i viza pe consilierii lui Trump cu mult înainte de vara anului 2016.

Noile informaţii completează multe lacune în înţelegerea noastră privind farsa coluziunii cu Rusia şi sunt susţinute de mărturii aflate deja în arhiva publică.

Până acum, naraţiunea oficială a fost că investigaţia FBI a început după ce oficiali din serviciile de informaţii australiene le-au spus oficialilor americani că un consilier al lui Trump s-a lăudat unui diplomat australian că Rusia deţinea materiale compromiţătoare despre candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton.

În realitate, CI al SUA a cerut alianţei de informaţii "Five Eyes" să supravegheze asociaţii lui Trump şi să împărtăşească informaţiile obţinute cu agenţiile americane, spun surse apropiate unei anchete a House Permanent Select Committee on Intelligence (HSPCI). Naţiunile care fac parte din grupul "Five Eyes"(Cinci Ochi) sunt SUA, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

După ce Public and Racket a fost informat că directorul CIA al preşedintelui Barack Obama, John Brennan, a identificat 26 de asociaţi ai lui Trump care să fie vizaţi de "Five Eyes", o sursă a confirmat că CI i-a "identificat [pe aceştia] ca fiind persoane pe care să le 'lovească', cu care să ia contact sau să îi manipuleze". Erau ţinte ale propriei noastre CI şi ale forţelor de ordine - ţinte pentru colectare şi dezinformare".

Detalii necunoscute despre investigaţia FBI privind campania Trump şi informaţii brute legate de supravegherea campaniei Trump de către CI se află într-un dosar gros de 25 cm, pe care Trump a ordonat să fie declasificat chiar la sfârşitul mandatului său, au declarat surse pentru Public and Racket.

Dacă există documente ultrasecrete care să dovedească aceste acuzaţii, ele reprezintă o potenţială dovadă că mai mulţi oficiali ai serviciilor de informaţii americane au încălcat legile împotriva spionajului şi a amestecului în alegeri.

"Ei făceau contacte şi îi urmăreau pe oamenii lui Trump încă din martie 2016. Trimiteau oameni prin Marea Britanie, Australia, Italia - Mossadul din Italia. Cei de la MI6 lucrau la o şcoală de informaţii pe care o înfiinţaseră", a declarat o sursă apropiată anchetei citate de Zero Hedge.

Sursa a mai afirmat că CI considera că cei 26 de oameni din campania Trump identificaţi pentru "lovire", ca "ţintă inversă" sau pentru manipulare prin intermediul surselor umane confidenţiale (CHS), erau ţinte uşoare din cauza lipsei lor de experienţă.

A face acest lucru a fost ilegal, atât pentru că legea americană interzice o astfel de colectare de informaţii, cu excepţia cazului în care este autorizată de un mandat FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act), cât şi pentru că utilizarea ca armă a CI în scopuri politice constituie o interferenţă electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe