Ciocniri violente în urma marşului anti-austeritate din Madrid

P. P.
23.03.2014

alte articole

Demonstranţi atacă o dubă a poliţiei în timpul marşului anti-austeritate din Madrid, 22 martie 2014 (GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)
P. P.
23.03.2014

Marşul împotriva austerităţii ce a avut loc sâmbătă în capitala spaniolă, Madrid, a degenerat spre final într-o confruntare violentă între forţele de ordine şi protestatari, soldată cu cel puţin 101 de răniţi.

Sute de mii de spanioli au mărşăluit pe străzile a 46 de provincii, protestând împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern în ultima perioadă. Străzile din capitală au fost blocate de grupurile de manifestanţi ce scandau slogane anti-austeritate precum, ”fără reduceri” şi ”ne-am săturat de promisiuni seci”.

Aproape de finalul marşului, la miezul nopţii, un grup de tineri mascaţi ar fi iniţiat un atac cu pietre împotriva forţelor de ordine ce le blocau drumul. Poliţia a răspuns violent şi a început dispersarea protestatarilor din perimetru cu ajutorul gazelor lacrimogene şi a bastoanelor.

În urma incidentelor de la finalul marşului, cel puţin 29 de protestatari madrileni au fost arestaţi şi alte 101 de persoane au fost rănite, conform autorităţilor guvernamentale din Madrid.

Spaniolii din provinciile Extremadura, Andalusia, Valencia, Murcia, Asturias, Galicia, Aragon şi alte provincii învecinate capitalei s-a deplasat în Madrid pentru a participa la manifestaţii.

Din cauza recesiunii prin care trece zona euro, guvernul spaniol a fost obligat de către Uniunea Europeană să impună reduceri de buget chiar mai drastice în mai multe sectoare precum cel educaţional, de sănătate şi alte sectoare de bază, ceea ce a provocat nemulţumirile în masă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor