Ciolacu, despre decizia BEC de a respinge Alianţa Dreapta Unită: Adică PSD-ul nu mai are voie să sesizeze o ilegalitate?

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Premierul Marcel Ciolacu a respins, duminică, la Digi 24, acuzaţiile făcute de reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită că liderul PSD s-ar fi opus înscrierii acesteia la Biroul Electoral Central.

“Nu am comentat niciodată, de când sunt om politic, nicio decizie a niciunui magistrat. Nici o decizie a Curţii Constituţionale. Aşa se apără statul de drept. Cei care acuzau până acum că PSD-ul acoperă corupţii, că PSD-ul nu ştiu ce face, că PSD-ul… Nu poţi toată viaţa ta, nu poţi să fii liderul opoziţiei doar prin ură şi doar să fii contra PSD-ului. Trebuie să şi construieşti ceva. Au avut posibilitatea să construiască alături de PNL timp de opt luni sau cât a durat marea coaliţie de dreapta.

Şi am văzut ce a rămas în urmă, un dezastru, zero fonduri europene, un PNRR pe care trebuie să-l negociem încontinuu, niciun kilometru de autostradă. Din Biroul Electoral Central fac parte şapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să-i sune pe cei şapte? Nu ştiu cum îi cheamă, doamnă. (…) Se face prin vot. Nu am vorbit cu reprezentantul PSD să-mi spună. Fiecare îşi face treaba lui. Dacă el a sesizat un lucru, cei şapte judecători de la Înalta Curte au decis. Adică PSD-ul nu mai are voie să sesizeze o ilegalitate?”, a precizat Ciolacu, citat de News.ro.

Totodată, întrebat dacă are vreun amestec în toată această poveste, Ciolacu spus:

“Dar ce amestec să am? Eu nu mai am voie, PSD-ul nu mai are voie să spună, domnule, greşiţi? Dom'le, aţi încălcat legea? De ce? Ei au dreptul să spună, doamna Clotilde să urle peste tot, să spună că justiţia e aservită, că nu sunt penalii, că domnul Voiculescu nu a furat vaccinuri. Dom'le, ce trăim noi? Mai vor fără penalii în funcţii publice sau nu? Mai vor acel referendum? Eu o să le propun colegilor mei de la Senat să voteze, să ţinem referendum. Să vedem ce spun românii. Nu poţi când îţi convine să ai un discurs şi când ţi se întâmplă ţie, să spui domnul e aservită justiţia”.

Reamintim că Biroul Electoral Central a decis duminică, la solicitarea reprezentanţilor PSD, să respingă protocolul Alianţei Dreapta Unită.

La rândul ei, Alianţa Dreapta Unită a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o contestaţie faţă de decizia BEC.

“Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi, pe umerii judecătorilor de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă remis de USR.

Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore.

“USR a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, când PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele USR a mai transmis că “vom continua lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD şi PNL. România merită să scape de scumpiri, de taxe şi de jaful din banii publici”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne