Cioloş, atac dur la adresa lui Ciolacu: A comasat europarlamentarele cu localele şi PSD cu PNL ca să nu i se vadă incompetenţa

Dacian Cioloş (Facebook/dacianciolos)
Andrei Popescu
10.05.2024

Fostul premier Dacian Cioloş, europarlamentar al partidului REPER, a lansat, vineri, un atac dur la adresa premierului Marcel Ciolacu, acuzându-l că a comasat alegerile locale cu cele europarlamentare pentru a-şi ascunde “incompetenţa”, fiind de părere că luptele dintre Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei sunt “false”.

“Marcel Ciolacu îşi ascunde incompetenţa în spatele lui Piedone şi Firea. Organizarea competiţiei pentru alegerile europarlamentare este un fiasco. Aşa cum am anticipat, organizarea alegerilor comasate este o harababură. Competiţia pentru europarlamentare e ascunsă în spatele luptelor false dintre clanurile Piedone şi Firea. Azi-noapte am lipit afişele Partidului REPER atât pentru Parlamentul European cât şi pentru locale şi am văzut o dezorganizare crasă: în toată ţara lipsesc procedurile unitare de afişaj electoral pe panouri.

Unele primării nu au prevăzut locuri de afişaj pentru competitorii la alegerile pentru Parlamentul European, iar altele au aprobat mult prea puţine locuri de afişaj în raport cu numărul de locuitori. Marcel Ciolacu a comasat europarlamentarele cu localele şi PSD cu PNL ca să nu i se vadă incompetenţa şi că nu are soluţii pentru problemele adevărate ale oamenilor. Lipsa de anvergură europeană a candidaţilor de pe lista lui Marcel Ciolacu este acoperită de maşina de zgomote media plătită generos din subvenţii de la stat, din buzunarul oamenilor”, a precizat Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului premier, principala problemă în alegerile din acest an “a devenit clanul Piedone şi revenirea Gabrielei Firea după azilele groazei”.

“În condiţiile în care legislaţia europeană afectează aproape toate aspectele vieţii de zi cu zi a românilor, Ciolacu ascunde aceasta competiţie electorală şi apoi va da vina din nou pe 'Bruxelles' pentru că cei puşi de el pe liste cu mâna nu ştiu să negocieze în numele ţării.

Eu unul mă voi prezenta la toate emisiunile unde sunt invitat la dezbateri pentru europarlamentare, începând din seara asta la ora 21.00 la TVR Info şi voi încerca să atrag atenţia că problemele ţării nu sunt pe moşia lui Piedone şi Firea, care oricum vor fi bătuţi de Nicuşor Dan”, a continuat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor