Ciucă: Coaliţia PSD-PNL va funcţiona şi dacă cele două partide ar merge cu candidaţi separaţi la prezidenţiale

Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Ana Ion
13.05.2024

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că nu se poate vorbi despre atacuri şi disensiuni în interiorul coaliţiei de guvernare şi că, din punctul lui de vedere, campania se desfăşoară "în limite normale", fără să se depăşească "linia roşie".

"Eu cred că aici trebuie să vedem partea aceasta de competiţie, nu le-aş denumi atacuri, nu cred că trebuie să vorbim despre atacuri şi despre disensiuni în interiorul coaliţiei, putem să vedem că se desfăşoară campania în limite normale, fără să se depăşească linia roşie, cum se spune. Este nevoie în continuare să avem o abordare a campaniei electorale prin care să le lăsăm oamenilor să aleagă", a afirmat Ciucă, citat de Agerpres, la sediul PNL, întrebat despre existenţa unor atacuri între liberali şi PSD în campania electorală.

Întrebat şi dacă ar mai funcţiona coaliţia dacă PNL şi PSD ar merge cu candidaţi separaţi la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: "Sigur că da, cum să nu, este o chestiune de competiţie între cele două partide".

"Aţi văzut că şi premierul Marcel Ciolacu a declarat că în interiorul Guvernului, chiar în campanie aflându-ne, activitatea se desfăşoară normal, fiecare dintre miniştri fiind responsabil pentru activitatea pe care o desfăşoară la nivel guvernamental. Este firesc să avem abordarea aceasta prin care fiecare dintre partide să-şi gândească o strategie privind abordarea campaniei prezidenţiale cu propriul candidat", a adăugat liderul PNL.

Cât despre posibilitatea ca el şi Marcel Ciolacu să candideze amândoi la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a precizat: "Am fi competitori, adversari nu suntem".

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică, referitor la declaraţiile liderilor PNL potrivit cărora liberalii vor câştiga alegerile, că este important că nu mai există "acele jigniri directe" între cele două partide, menţionând că, după alegerile locale, social-democraţii vor avea cu 10% mai mulţi preşedinţi de Consilii judeţene, care vor fi câştigaţi de la PNL.

"Eu am preferat să merg prin ţară şi să n-am aceste întâlniri în sală şi, în perioada următoare, o să merg mai mult printre oameni şi la obiectivele pe care le avem şi guvernamentale de făcut, dar să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, este mobilizarea fiecărui partid. Important este că nu mai există totuşi, şi se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor