Ciucă începe să piardă puterea în partid: Şedinţă cu scandal care s-a lăsat cu discuţii despre ieşirea de la guvernare / Acord politic cu PSD, respins

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Liderii PNL din conducerea centrală şi din teritoriu au avut duminică o şedinţă extrem de tensionată la Vila Lac, au declarat pentru G4Media mai multe surse din partid. Principalele reproşuri au fost la adresa preşedintelui Nicolae Ciucă şi a ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, pe care mulţi liberali i-au criticat pentru că ar fi subordonat partidul PSD-ului.

Motivul criticilor a fost pachetul de măsuri fiscale. "PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor şi a ocupaţiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunţat că măresc pensiile şi cresc ajutorul pentru lemne", a declarat un lider PNL pentru publicaţia citată.

Discuţiile în contradictoriu au fost atât de dure, încât Cristian Buican, şeful PNL Vâlcea, a propus discutarea unei variante în care PNL să iasă de la guvernare pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje.

Nicolae Ciucă a respins propunerea, spunând că "eu sunt militar şi nu dezertez de pe câmpul de luptă", potrivit surselor G4Media.

Propunerea lui Buican a fost susţinută de alţi lideri locali, dar nu a fost supusă unui vot şi nici nu e clar dacă ea va fi reluată în altă şedinţă.

"O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu ştiu că ţara are nevoie de stabilitate, că e război lângă noi, dar avem nevoie şi de democraţie. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm aşa nu va mai exista PNL, şi atunci de unde democraţie?", a declarat în şedinţă europarlamentarul Vasile Blaga.

Preşedintele Nicolae Ciucă a propus în şedinţă aprobarea unui acord politic cu PSD, care prevede interdicţia atacurilor reciproce şi a racolării de primari. Criticile liderilor locali au fost însă extrem de dure, astfel că acest acord politic nu a mai fost supus la vreun vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne