Ciucă şi-a lansat campania de prezidenţiabil. Mesajul construit în jurul familiei, tradiţiilor, bisericii şi armatei

Nicolae Ciucă
Ana Ion
08.05.2024

Liderul PNL Nicolae Ciucă e în centrul unei campanii de comunicare a partidului care se desfăşoară în paralel cu campania pentru alegerile europarlamentare şi cele locale, relatează G4Media. Pe autostrăzi pot fi văzute zeci de panouri publicitare uriaşe cu Ciucă iar pe reţelele sociale PNL promovează clipuri video în care şeful partidului e umanizat, el prezentându-se electoratului drept un patriot, om cu mare credinţă în Dumnezeu şi familist convins.

Campania de prezidenţiabil a fost lansată după ce Nicolae Ciucă a declarat în repetate rânduri că PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidenţiale şi că el e dispus că candideze la cea mai înaltă funcţie din stat. De remarcat că PSD nu are o astfel de campanie centrată pe şeful partidului, Marcel Ciolacu.

Clipurile de campanie sunt filmate într-un cadru informal, cu o mică bibliotecă în spatele lui Ciucă, iar declaraţiile acestuia fac referire fie la detalii personale precum relaţia cu familia şi opţiunea militară, fie la valorile în care crede şeful PNL.

Cel mai recent clip video face referire explicită la funcţia prezidenţială. ”Românii ar alege pe cineva pentru funcţia de preşedinte dacă îndeplineşte cel puţin următoarele criterii: îşi iubeşte ţara, a fost în slujba oamenilor, şi nu uită care este misiunea lui în acea funcţie”, spune Nicolae Ciucă în înregistrare.

Alte clipuri fac trimitere la valorile promovate de Nicolae Ciucă: identitatea naţională, armata, biserica, tradiţiile şi obiceiurile, familia. Sunt mesaje conservatoare, similare cu cele promovate constant atât de PSD, cât şi de AUR.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor