Codul de procedură civilă trece de Comisia Iordache. Stelian Ion: "Există articole care pun în dificultate cetăţeanul de rând!"

Printre amendamentele dezbătute astăzi de celebra Comisie Iordache sunt şi unele care ridică suspiciuni, susţine deputatul USR Stelian Ion.
Stelian Ion, USR
Stelian Ion, USR (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Comisia Iordache a finalizat miercuri raportul pentru Codul de Procedură Civilă. Aproximativ 1/5 din Codul Penal (110 articole) a fost modificat iar anumite amendamente ar putea pune probleme pentru cetăţeanul de rând, a explicat ulterior dezbaterilor deputatul USR Stelian Ion.

Acesta mai acuză că s-a trecut cam prea repede şi insuficient de aplicat prin modificări.

"În primul rând, au fost foarte multe modificări. Când intervii asupra unui cod de procedură, trebuie să fii foarte atent! Mie sincer nu mi s-au părut nişte discuţii foarte aplicate şi foarte atente! Au venit astăzi reprezentanţii CSM-ului la început, am stat de vorba câteva minute, au fost şi săptămâna trecută dar azi era nevoie de dezbatere mai consistentă pe articole.

Există câteva articole care mie mi-au trezit suspiciuni şi care pun în dificultate cetăţeanul de rând. Sunt foarte mulţi oameni cu credite. Aceşti oameni care se văd executaţi silit au posibilitatea atacării titlului executoriu pe calea contestaţiei la executare. Acum a fost eliminată această posibilitate, vor putea să atace acele titluri executorii, contractele bancare, în general pentru clauze abuzive doar pe cale separată. Vor trebui să pornească un proces separat şi nu se ştie dacă se va suspenda executarea silită, deci mi se pare că nu sunt foarte bine protejaţi.

De asemenea, s-a introdus pe sub uşă un amedament fără nicio explicaţie, deşi i-am cerut explicaţii domnului preşedinte Florin Iordache, nu am primit niciun răspuns, cu privire la eliminarea căii legale a recursului în procesele legate de protecţia consumatorului şi cele pornite în baza legii dării în plată. Iarăşi, e vorba de protecţia cetăţenilor de rând care au credite, care au probleme de genul acesta şi mi-e teamă să nu existe anumite presiuni din partea mediului financiar cu privire la urgentarea procedurilor astfel încât să se execute mai repede aceşti debitori", a explicat Stelian Ion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne