Comitetul Olimpic Australian: Jocurile Olimpice de la Tokyo nu pot avea loc în vara acestui an

Jocurile Olimpice Tokio 2020
Jocurile Olimpice Tokio 2020 (Olympic.org)

Comitetul Olimpic Australian (AOC) a afirmat, luni, că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor putea avea loc în această vară conform programării şi a recomandat sportivilor să se pregătească pentru anul 2021, informează AFP.

"Este clar că Jocurile nu pot avea loc în iulie", a declarat Ian Chesterman, vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Australian, şeful misiunii pentru JO de la Tokyo, după o reuniune a Consiliului de administraţie al AOC.

Directorul general al AOC, Matt Carroll, a reamintit că sportivii trebuie să se gândească în primul rând la sănătatea lor şi a celor apropiaţi.

Consiliul de administraţie al AOC a apreciat că o delegaţie australiană "nu poate fi formată din cauza circumstanţelor în schimbare din Australia şi din străinătate", iar sportivii ar trebui, în consecinţă, să plece de la principiul că Jocurile vor avea loc în vara lui 2021.

"Avem sportivi stabiliţi în străinătate, alţii care se antrenează în diverse puncte din Australia. Cu restricţiile de călătorie şi altele, situaţia devine de neconceput", a afirmat Carroll.

Ian Chesterman a precizat că amânarea jocurilor până în vara lui 2021 ar permite "sportivilor din lumea întreagă să se pregătească în mod corespunzător, cu speranţa că actuala criză generată de coronavirus va fi până atunci sub control".