Compania aeriană cehă îşi măreşte numărul de zboruri către Rusia

În timp ce majoritatea companiilor aeriene îţi reduc numărul de zboruri către Rusia pe fondul crizei economice generate de sancţiunile occidentale - Czech Airlines planuieşte să crească numărul de zboruri şi de rute către Rusia
Avion al companiei aeriene Czech Airlines. (Captură Foto)
Andrei Popescu
20.10.2015

Linia aeriană naţională a Republicii Cehe (Czech Airlines) plănuieşte să adauge un zbor suplimentar săptămânal din Praga către oraşele ruseşti St. Petersburg, Ekaterinburg, Rostov pe Don şi Samara începând cu această iarnă, a susţinut compania într-o declaraţie citată de Interfax.

Decizia de a mări frecvenţa zborurilor a fost susţinută de o îmbunătăţire a cererii pentru călătorii între Rusia şi Republica Cehă, a susţinut Yan Tot, directorul comercial al Czech Airlines, conform Moscow Times.

“Vedem o stabilizare şi consolidare a pieţei din Rusia, precum şi o schimbare treptată în tendinţa negativă a cererii pentru zboruri către Republica Cehă, care a scăzut puternic anul trecut”, a declarat el.

Cererea pentru călătorii aeriene internaţionale a scăzut semnificativ în Rusia după devalorizarea rublei la sfârşitul anului trecut, devenind mult mai scump pentru cetăţenii ruşi să îşi petreacă concediile în străinătate.

Pentru a nu-şi pierde clientela, Czech Airlines a redus preţul biletelor pentru călătorii ruşi cu 20 până la 25% începând cu acest an, conform Interfax.

În acelaşi timp, datorită cererii în scădere, mai multe companii aeriene internaţionale au fost nevoite să reducă sau să suspende anumite rute către şi dinspre Rusia.

Printre cele mai recent afectate companii aeriene internaţionale se numără operatorul german Air Berlin, care a declarat săptămâna trecută că va opri toate zborurile către Rusia începând cu 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor