Compania americană NIKE a reluat colaborarea cu Maria Şarapova

Sportiva rusă semnase cu NIKE în 2010 un contract de sponsorizare pe o durată de 8 ani în valoare de 70 de milioane de dolari, compania americană întrerupând legăturile cu aceasta pe durata anchetei cu privire la acuzaţia de dopaj
Rusoaica Maria Şarapova.
Rusoaica Maria Şarapova. (Matthew Stockman / Getty Images)

Tenismana rusă Maria Şarapova (26 WTA) supranumită regina sport-business-ului şi care a fost suspendată din competiţii timp de doi ani de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) după ce a ieşit pozitiv la un test pentru substanţe interzise, a anunţat că a reluat parteneriatul cu NIKE, companie americană producătoare de echipament sportiv.

Devenită jucătoare profesionistă în 2001, tenismana rusă încheiase în 2010 un contract de sponsorizare pe o durată de 8 ani şi o valoare de 70 de milioane de dolari, înţelegere sistată de binecunoscuta firmă pe durata anchetei.

În urma acestui control, o serie de parteneri comerciali precum Tag Heuer, constructorul de automobile Porsche şi compania Nike anunţase că vor suspenda sau vor pune capăt contractelor lor de parteneriat cu cea care era la acea vreme sportiva cea mai bine plătită din lume.

Şarapova a susţinut într-o declaraţie că suspendarea este nejustificat de dură şi că va lupta pentru a se reîntoarce pe terenul de tenis cât mai devreme posibil. Ea va face apel la această interdicţie, fiind de părere că principalul organism al tenisului mondial nu a reuşit să dovedească faptul că a încălcat în mod intenţionat regulile antidoping. Şarapova, în vârstă de 29 de ani, susţine că a folosit medicamentul din 2006 pentru o serie de probleme de sănătate. Substanţa respectivă a fost interzisă la 1 ianuarie 2016.

"Maria a avut întotdeauna o poziţie clară, ea şi-a prezentat scuzele pentru greşeala să şi a făcut apel la suspendarea sa. Ţinând cont de decizia ITF şi de rezultatul investigaţiilor sale, noi sperăm să o vedem pe Maria revenind pe terenurile de tenis şi vom continua să muncim alături de ea", a declarat NIKE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport