Comparativ cu alţi ani, românii au făcut mai puţine excese la mâncare şi băutură

Ambulanţa SMURD, din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
26.12.2012

În ultimele 24 de ore, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI) şi SMURD a înregistrat în total aproape 1.400 de solicitări, ceea ce relevă că băutura şi mâncarea în exces de Crăciun au creat suferinţe digestive mai puţine decât în alţi ani.

"La SABI vorbim de 1.150 de solicitări în ultimele 24 de ore, dintre care 658 au fost urgenţe. Din totalul urgenţelor, peste 200 au fost probleme digestive, 30 de fracturi, luxaţii şi entorse, 20 de traumatisme şi 12 naşteri", a precizat miercuri managerul instituţiei, doctor Alis Grasu.

Au fost înregistrate 16 come de diverse tipuri, precum diabetice, neurologice sau alcoolice, iar 20 de persoane fără adăpost au fost transportate în centrele sociale ale municipalităţii organizate pentru astfel de cazuri.

Începând de vineri de la ora 20.00 şi până miercuri dimineţa, în acest interval au fost 4.907 solicitări, dintre care 2.837 de urgenţe, conform unei statistici a SABI.

Şi coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a confirmat că numărul solicitărilor şi al internărilor în cel mai mare spital de urgenţă din Bucureşti au fost sub media anilor trecuţi.

"Solicitările la SMURD şi internările în Spitalul Floreasca au fost sub media unei zile obişnuite. Am avut la SMURD cam 160 de solicitări pe zi şi la Floreasca cam 300 de prezentări la UPU, în condiţiile în care media unei zile obişnuite este de 400 de prezentări", a precizat dr. Bogdan Opriţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor