Congresman american demisionează din cauza unui scandal legat de consumul de cocaină

Cocaină (EITAN ABRAMOVICH / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
28.01.2014

Congresmanul republican Trey Radel din Florida a demisionat luni din Camera Reprezentanţilor a Congresului, ca urmare a unei condamnări din luna noiembrie 2013 pentru posesie de cocaină.

Trey Radel, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat, în luna noiembrie, la acuzaţia de cumpărare şi deţinere de cocaină. Acesta a fost internat câteva săptămâni într-o clinică specializată în tratarea dependenţilor de droguri.

La început, tânărul congresman, care vorbeşte fluent limba spaniolă şi frecventează Twitter, planificase să-şi ducă până la capăt mandatul în Congres, după un concediu de şase săptămâni şi o lună la o clinică de reabilitare, însă el şi-a schimbat decizia şi i-a trimis luni lui John Boehner o scrisoare de demisie.

Congresmanul american a fost surprins în flagrant cumpărând 3,5 grame de cocaină de la un agent federal sub acoperire, în luna noiembrie, în oraşul Washington. Arestarea lui Radel a fost parte dintr-o investigaţie amplă care vizează traficului de droguri din capitala ţării realizată de FBI şi DEA.

"Nu am nici o scuză pentru ceea ce am făcut. Am dezamăgit ţara", le-a declarat el reporterilor, adăugând că a consumat cocaină doar de câteva ori de când a încercat prima dată în facultate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor