Consultările de la Cotroceni: AUR propune un premier considerat a fi un apropiat al Kremlinului

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

AUR merge, luni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, cu un protocol pentru alegeri anticipate. Partidul condus de George Simion îşi doreşte un premier independent şi refuză "orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîţu la Palatul Victoria".

"Noi, în acest moment, venim cu o propunere care sperăm să găsească majoritate: adică un protocol pentru alegeri anticipate, până atunci, ţara să fie condusă de un premier independent. (...) Noi ne dorim un premier independent, precum Călin Georgescu. (...) Respingem orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîţu la Palatul Victoria", a susţinut copreşedintele AUR George Simion, citat de Agerpres.

Liderul AUR este de părere că, dacă şeful statului va amâna luarea unei decizii, înseamnă că, de fapt, "caută să-l menţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria".

"Şi când am iniţiat moţiune de cenzură părea că nu putem strânge semnăturile necesare. Ne trebuie 155 de semnături. Dacă preşedintele Klaus Iohannis persistă şi tergiversează, temporizează, amână, de fapt, caută să-l menţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria, noi o să începem şi cu siguranţă o să găsim şi semnăturile necesare şi sprijin. Nu e nimeni din celelalte formaţiuni mulţumit de felul în care gestionează Klaus Iohannis această criză. De fapt, nu o gestionează. Faptul că am aşteptat o săptămână arată clar că nu va face ce trebuie să facă un preşedinte. E timpul, de astăzi, de luni, să se grăbească domnul preşedinte, să lase somnul de frumuseţe şi partidele de golf", a susţinut Simion.

Cât priveşte propunerea de premier independent, liderul AUR a precizat că se aşteaptă ca şi celelalte partide politice invitate de preşedinte la consultări să vină cu un nume pe care să-l agreeze.

"Aşteptăm şi celelalte formaţiuni să vină cu nume pe care să le agreem. O soluţie şi un profil de premier independent, dincolo de orice dubii. (...) Aceasta este soluţia pe care am găsit-o în urma discuţiilor şi cu celelalte formaţiuni politice şi mergem cu un mandat clar la Cotroceni", a declarat George Simion.

Reamintim că despre Călin Georgescu presa a scris în repetate rânduri că ar fi unul dintre românii conectaţi cu Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Putin.

În 2014, când Dughin a făcut o vizită fulger în România, Robert Turcescu afirma că surse bine informate au spus că responsabil de vizita lui Dughin în România ar fi Călin Georgescu, al cărui nume a fost vehiculat de mai multe ori în ultimii ani pe lista potenţialilor prim-miniştri ai României.

Şi la alegerile parlamentare din 2016, numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat ca posibil prim-ministru. Georgescu a fost propus la vremea respectivă de Federaţia “Societatea Civilă Românească”, o organizaţie care a felicitat Rusia pentru Anexarea Crimeei, relata Hotnews în urmă cu 4 ani.

"Prima propunere a venit direct pe site-ul agenţiei de media controlată de Kremlin, Sputnik Moldova, care a publicat un elogiu la adresa lui Georgescu într-un editorial intitulat 'Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru', preluat în aceeaşi zi de Russia Today România. În trecut, 'tehnocratul' si membrul Grupului de la Roma, Călin Georgescu a fost dorit premier de Dan Puric, aflat pe lista cu persoane pe care ideologul rus Alexandr Dughin le avea în vedere pentru crearea unui cerc de influenţă pro-rus în România", arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne