Consumatorii eligibili vor putea alege furnizorul de energie electrică

(photos.com)

Consumatorii independenţi (cu excepţia celor casnici) vor avea posibilitatea să aleagă furnizorul de energie electrică şi să încheie cu acesta un contract de furnizare a energiei electrice.

Acest fapt este stipulat în Regulamentul privind procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică de către consumatorii eligibili aprobat recent de către Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit serviciului de presă al ANRE, scopul documentului este de a evita eventualele probleme ce pot să apară în cazul în care consumatorul eligibil decide să schimbe furnizorul actual de energie electrică din diferite motive.

Regulamentul stabileşte termene şi condiţii concrete în care se efectuează schimbarea furnizorului de energie electrică de către consumatorii eligibili, instituind reguli cu privire la: notificarea furnizorului actual, cu care consumatorul eligibil are încheiat contract de furnizare a energiei electrice, despre decizia consumatorului eligibil de a schimba furnizorul; achitarea tuturor facturilor pentru energia electrică consumată şi a penalităţilor, până la data rezilierii contractului de furnizare a energiei electrice; semnarea contractelor pentru prestarea serviciului de distribuţie şi/sau de transport al/a energiei electrice de către furnizorul nou sau de către consumatorul eligibil, după caz conform legii.

Proiectul Regulamentului şi Analiza Impactului de Reglementare au fost consultate cu părţile interesate şi au fost plasate pe pagina electronică a ANRE, la rubrica Proiecte/Transparenţa în procesul decizional.

Propunerile şi obiecţiile primite au fost examinate în scopul îmbunătăţirii Proiectului, menţionează Infotag. Până acum, dreptul de a alege furnizorul de energie electrică îl aveau doar consumatorii conectaţi la reţeaua cu tensiunea de 35 şi 110 kV. În această categorie de consumatori se încadrează câteva întreprinderi mari din Moldova, cum ar fi Uzina de ciment de la Rezina, Lafarge Cement.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe