Contract uriaş, cadou pentru afaceristul Nelu Iordache. Rezultatul? Gropi şi dezastru în oraşul Otopeni

Otopeniul arată ca după război, cu străzi desfundate şi pline de gropi, în timp ce contractorului - Nelu Iordache - i-au fost decontate lucrări fictive.
Gropi în carosabil
Gropi în carosabil (Epoch Times România)

Afaceristul Nelu Iordache a primit cadou un contract de peste 261 de milioane de euro pentru modernizarea oraşului Otopeni, relatează România Liberă. Sintagma primit cadou se traduce prin faptul că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, primarul din Otopeni i-a decontat asfaltatorului o serie de lucrări fictive. Mai mult, după arestarea lui Nelu Iordache, lucrările au fost lăsate în paragină, cartierele mărginaşe din oraş arătând ca după război.

În timp ce Nelu Iordache răspunde în faţa magistraţilor pentru spălare de bani, delapidare, fals în înscrisuri şi înşelăciune în dosarul deturnării fondurilor europene pentru primul tronson al autostrăzii Nădlag - Arad, în Otopeni străzile pe care trebuia să le asfalteze firma acestuia sunt pline de gropi şi praf.

"Urmele şanţurilor pentru canalizare încă se văd pe marginile drumului. La câţiva zeci de metri distanţă se află nişte terenuri virane care au fost transformate în adevărate gropi de gunoi, peste care au pus stăpânire bălăriile. Parcă îi aşteaptă pe comisarii Gărzii de Mediu să le taie amenzi. Nici centrul oraşului nu e mai prejos. Pe domeniul public şi spaţiile verzi au fost ridicate restaurante şi câteva magherniţe, cu acordul tacit al administraţiei locale în fruntea căreia se află primarul Constantin Silviu Gheorghe. Localnicii susţin că magherniţele construite pe domeniul public ar aparţine unor consilieri locali, aşa că nimeni nu are curajul să le dărâme", scrie sursa citată.

Potrivit România Liberă, povestea acordării contractului de 261 milioane de euro este a unei superfraude. Astfel, Primăria a pus în caietul de sarcini pentru participarea la licitaţie condiţii greu de atins de firmele din domeniu. În consecinţă, surprinzător sau nu, la licitaţie s-a înscris doar un consorţiu format din firmele Romstrade, deţinută de Nelu Iordache, şi Arcadia Engineering, care a depus o ofertă cu 400 de milioane mai mare decât cea prevăzută de Primăria Otopeni, respectiv de 1,112 miliarde lei, fără TVA. Deşi suma a fost mult mai mare decât putea oferi Primăria, contractul a fost atribuit în septembrie 2011.

Conform reprezentanţilor firmei DFR System, licitaţia a fost aranjată, respectiv au fost introduse obstacole nejustificate, de natură să restrângă concurenţa între operatorii economici şi a fost îngrădit dreptul de a participa la licitaţie.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne