Corpul de Control al premierului ţine să "corecteze" informaţiile din presă: Neregulile în procesul de retrocedare sesizate la DNA

Siglă Guvernul României, Palatul Victoria
Siglă Guvernul României, Palatul Victoria (Epoch Times România)

La scurtă vreme după ce presa a relatat că, potrivit DNA, Corpul de Control al Primului-ministru a constatat nereguli în procesul de retrocedare a moşiilor Ghica dar instituţia nu a depus plângere la Parchet, biroul de presă al Guvernului a remis un comunicat, pentru a corecta informaţiile "greşite" apărute în mass-media.

În respectivul comunicat, citat de Hotnews, Corpul de Control al premierului susţine că a transmis încă din data de 5 septembrie către Direcţia Naţională Anticorupţie Raportul de Control privind uriaşa restituire de păduri din judeţul Bacău. Amintim că respectiva retrocedare face obiectul unui megadosar de corupţie instrumentat de DNA în care sunt implicate nume precum Ilie Sârbu, lider al senatorilor PSD şi socru al lui Victor Ponta, şi Viorel Hrebenciuc, considerat una din "eminenţele cenuşii" ale PSD.

"(...) Corpul de Control al Primului-ministru informează că, în urma controlului efectuat în baza dispoziţiilor prim-ministrului Victor Ponta, Corpul de Control al Primului-ministru a transmis, încă din 05.09.2014, către Direcţia Naţională Anticorupţie, Raportul de Control privind restituirea unui teren forestier de 43.227 ha şi a unui teren agricol de 50 ha, în judeţul Bacău, precum şi documentaţia aferentă", se arată în comunicat.

Corpul de Control al premierului precizează că, de asemenea, "în vederea valorificării aspectelor constatate în Raportul Corpului de Control, acesta a fost transmis, pe lângă DNA, şi următoarelor instituţii: Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Regia Naţională a Pădurilor - Direcţia Silvică Bacău, Prefectura Bacău, Tribunalului Sibiu, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerul Afacerilor Interne".

Gândul.info a informat vineri că retrocedarea moşiilor lui Dimitrie Ghica, a fost investigată de către Corpul de control al premierului Victor Ponta, care, deşi a sesizat nereguli, nu a făcut plângere la Parchet. Informaţia apare într-un referat de arestare al DNA din care reiese că cei care au depus plângere au fost angajaţii Direcţiei Silvice Bacău.

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, precum şi deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam sunt anchetaţi de DNA pentru că ar fi intervenit în procedurile de retrocedare a moşiilor deţinute de Dimitrie Ghica în judeţul Bacău. Afacerea retrocedării a fost evaluată de DNA la 450 milioane euro.

Reamintim că, în aprilie a.c., după ce a investigat retrocedările din comuna Nana, unde şi-a cumpărat teren fiica preşedintelui Băsescu, Ioana, după ce a sesizat nereguli, Corpul de Control al premierului a făcut sesizare către Parchet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne