Cristian Cioacă condamnat la închisoare cu executare în cazul Elodia

(photos.com)
Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat, miercuri, pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu. Decizia instanţei este definitivă.

Curtea de Apel Piteşti a schimbat încadrarea juridică a faptei din "omor" în "lovituri cauzatoare de moarte", pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare.

Cristian Cioacă a fost deja ridicat de la locuinţa sa din Piteşti în jurul orei 17.10. Acesta a fost scos cu cătuşe la mâini din blocul în care locuieşte, urmând să fie închis la penitenciraul Colibaşi, conform reprezentanţilor Poliţiei Argeş.

Acum o lună, la ultima înfăţişare în procesul în care Cristian Cioacă este acuzat de omor, procurorii care au instrumentat acest dosar au cerut pentru Cioacă pedeapsa maximă, de 25 de ani de detenţie, avocata familiei Ghinescu, iar Crină Radu, a solicitat schimbarea încadrării juridice din "omor" în "omor calificat prin cruzimi cu premeditare şi de interes material". Instanţa a emis ideea schimbării încadrării juridice din "omor" în "lovituri cauzatoare de moarte" în cazul lui Cristian Cioacă.

Totodată, fostul poliţist va plăti daune morale familiei Elodiei Ghinescu, şi anume 250.000 de euro, iar fiului său 130.000 de euro. Cioacă a decăzut din drepturile părinteşti.

Ambele părţi au fost nemulţumite de decizia instanţei, atât avocata lui Cristian Cioacă, cât şi avocata familiei Ghinescu, părinţii Elodiei.

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a afirmat că: „Este o hotărâre greşită. Vom continua contestarea acestei decizii în procedurile uzuale. Această hotărâre nu va rezista la un control adevărat, nu va rămâne în picioare mai mult de câteva luni de zile, până vom avea un nou termen de judecată. Nu exista un omor. Nu aveţi o dovadă că discutaţi de o persoană moartă”.

Crina Radu, avocata Elodiei Ghinescu menţionează că sentinţa nu este corectă şi va ataca decizia Curţii de Apel Piteşti: „Pedeapsa este mult prea blândă pentru fapta mult prea gravă pe care a făcut-o”.

În 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după peste cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.
Până în momentul de faţă, anchetatorii nu au reuşit să găsească cadavrul şi nu există niciun indiciu că avocata ar mai fi în viaţă. Au fost identificate doar probe indirecte: pete de sânge în apartamentul în care au locuit Elodia şi Cristian Cioacă, cu ajutorul unei tehnici de ultimă generaţie, adusă din Statele Unite.

Totuşi, Cristian Cioacă este principalul suspect în acest caz. El a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani, iar anul trecut a fost condamnat în primă instanţă la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de morminte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne