Cristian Preda: La conducerea PDL este nevoie de oameni de consens, credibili

Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
16.02.2013

Partidul are nevoie la apropiatele alegeri interne de ”oameni de consens”, cu credibilitate şi care să producă viitor, comentează pe blogul său europarlamentarul PDL Cristian Preda.

"Sunt foarte preocupat de ceea ce se întâmplă în ultimele zile în PDL. În preajma Convenţiei, e firesc ca disputele să se înteţească şi e de aşteptat ca - uneori, poate chiar foarte des - să apară şi derapaje. Asta e cultura locului: multă pasiune şi convingeri puţine", relevă Preda pe blogul său.

Preda subliniază necesitatea unor propuneri cu substanţă, spunând că ”altfel se ajunge la polemică suburbană, la invective, la gesturi necugetate”.

Trăsăturile importante ale viitorului lider al PDL ar fi în număr de trei, în opinia lui Preda.

"În primul rând, cred că e nevoie de oameni de consens, care - altfel spus - să poată ralia militanţii şi membrii. Sunt urgente acum o inventariere şi apoi o sinteză a resurselor de care dispune PDL. Va câştiga cine va ralia, nu cine va dezbina. Pe scurt, aştept liderul care să spună «vin să vă împac, nu să vă exclud»", scrie Preda.

Europarlamentarul este de acord cu Sever Voinescu şi susţine că este nevoie de ”oameni care să producă viitor”, adică de oameni care să facă opoziţie adevărată USL-ului.

”Ar fi un dezastru să fie invers: adică necruţători cu colegii şi făcând cu ochiul guvernului”, mai scrie Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor