Cristian Preda: Ponta invită PDL la discuţii ca să-l izoleze pe Băsescu

Cristian Preda (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.08.2013

Invitaţia la discuţii pe probleme economice adresată de Victor Ponta către PDL este doar un gest politicianist prin care premierul doreşte sa îl izoleze pe Băsescu, afirmă europarlamentarul Cristian Preda.

''Premierul nu are vreun interes pentru economie şi nu PDL e 'dascălul' care i-l va stârni. El nu are nevoie nici de sprijin în Parlament şi cu atât mai puţin în Guvern. Alianţa cu PNL & Voiculescu e solidă. Invitând PDL la discuţii, dr. Ponta doreşte, în schimb, să îl izoleze pe Băsescu”, susţine Preda, vineri, pe blogul său.

Victor Ponta “speră că PDL va merge la consultări, pentru a putea spune după aceea că singurul actor politic nefrecventabil e Băsescu. Din punctul de vedere al celui mai celebru discipol al lui A. Năstase, acceptarea invitaţiei de către PDL ar fi un soi de justificare pentru blocarea coabitării'', susţine Preda.

Europarlamentarul român consideră că dacă reprezentanţii PDL vor să oficializeze despărţirea definitivă de Băsescu - ceea ce afirmă în spatele uşilor închise -, întâlnirea va avea loc.

''Vedeţi, ar putea spune Ponta, eu am dialog şi cu adversarii, doar cu Băsescu nu se poate înţelege nimeni. Are ceva de câştigat PDL dintr-un asemenea scenariu? Dacă Blaga, Predoiu & comp. vor să oficializeze ceea ce afirmă în spatele uşilor închise, şi anume despărţirea definitivă de Băsescu, întâlnirea va avea loc. Dacă nu, nu'', precizează Preda..

Primul ministru Victor Ponta a declarat luni că încurajează unele propuneri de proiecte făcute de curând de Partidului Democrat Liberal. Şeful Executivului a adresat o invitaţie democrat-liberalilor la discuţii pentru a prezenta şi baza de susţinere a acestora.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a replicat că Guvernul va trebui să trimită o scrisoare oficială către BPN al partidului, în care să se explice în ce condiţii doreşte dialogul, agenda discuţiilor şi temele abordate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor