Cristian Preda, ultragiat de acţiunile premierului Viorica Dăncilă: Cine o opreşte?

Cristian Preda
Cristian Preda

Fostul europarlamentar Cristian Preda a criticat, duminică, faptul că premierul Viorica Dăncilă ia decizii care afectează imaginea României în cadrul UE şi care duc la existenţa unui guvern nefuncţional.

Într-un mesaj dur postat pe Facebook, Preda, coordonator al programului de politică externă în cadrul PLUS, a evidenţiat trei situaţii majore în care Bruxelles-ul şi Cotroceniul s-au ciocnit cu insistenţa premierului Dăncilă de a face lucrurile în maniera PSD-istă:

Să recapitulăm:

1. Deşi preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a explicat public că nu vrea un înlocuitor pentru Corina Creţu, întrucât se irosesc milioane de euro pentru 2 luni de vacanţă şi una de activitate, Viorica Dăncilă a ţinut cu tot dinadinsul să-l numească pe Ioan Mircea Pascu comisar. Rezultat? Parlamentul European a blocat această numire.
2. Deşi Ursula von der Leyen i-a transmis că nu va accepta în viitoarea Comisie un român sau o româncă asupra căreia planează suspiciuni de corupţie, Viorica Dăncilă a insistat să trimită la Bruxelles două asemenea propuneri, Rovana Plumb şi Dan Nica. Rezultat? Pe lista viitoarei Comisii nu figurează vreun român.
3. Deşi preşedintele României i-a indicat că, dată fiind schimbarea compoziţiei politice a guvernului, e musai să meargă în Parlament cu noi nume de miniştri, Viorica Dăncilă o ţine una şi bună că ea vrea remaniere validată doar de Palatul Cotroceni. Rezultat? Nu mai avem guvern.

În consecinţă, Preda ridică următoarea întrebare: „Cine o opreşte?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne