Cristina Neagu primeşte trofeul 'Cea mai bună handbalistă din lume în 2018'

Căpitanul echipei naţionale de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a fost distinsă, luni, cu trofeul pentru cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018.
Jucătoarea română de handbal Cristina Neagu.
Jucătoarea română de handbal Cristina Neagu. (EHF EURO/facebook)

La Campionatul Mondial ce are loc în Japonia, în pauza meciului dintre echipele Japoniei şi RD Congo, din Grupa D, românca Cristina Neagu a primit din nou cel mai prestigios premiu din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal, potrivit site-ului forului mondial.

Preşedintele IHF, egipteanul Hassan Moustafa, şi Kiyofumi Tamiaki, preşedintele Molten, partenerul oficial al IHF, i-au înmânat trofeul Cristinei Neagu, care a fost recompensată şi cu un cec de 10.000 de euro.

Cristina Neagu a mai cucerit acest trofeu şi în anii 2010, 2015 şi 2016, ediţia din 2018 fiind a patra victorie.

Interul stânga al naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti a reuşit anul trecut să câştige titlul de golgheteră al Ligii Campionilor, pentru a doua oară în carieră, cu 110 goluri. De asemenea, românca a fost nominalizată în echipa ideală a competiţiei, pentru a patra oară consecutiv, pe postul de inter stânga. Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM Bucureşti în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, câştigând titlul de campioană a României şi Cupa României cu CSMB, potrivit Agerpres.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naţionalei României la EHF EURO 2018, competiţie găzduită de Franţa, în decembrie, conducând tricolorele în semifinalele competiţiei pentru a treia oară în istorie şi pentru prima oară după 2010. Neagu a ratat semifinala şi finala mică (România s-a clasat pe locul patru), din cauza unei accidentări grave, care a ţinut-o departe de teren până luna trecută.

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, cu 237 de goluri înscrise, depăşind jucătoare de legendă precum unguroaica Agnes Farkas şi germanca Grit Jurack.

În ianuarie, Cristina a fost aleasă cea mai bună jucătoare din Europa pentru anul 2018, într-o anchetă realizată pe pagina de Facebook a Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la care au participat peste 10.000 de fani. Neagu şi-a adjudecat acest titlu pentru al doilea an consecutiv.

La titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2018 au mai candidat: rusoaica Ana Viahireva, fraţuzoaica Amandine Leynaud, norvegiana Stine Oftedal şi franţuzoaica Estelle Nze Minko.