Dăncilă: Eu cred că lui Iohannis îi e teamă de o confruntare cu mine în faţa tuturor românilor

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Fostul premier Viorica Dăncilă a reacţionat marţi, pe Facebook, după postarea preşedintelui Klaus Iohannis în care le explica românilor motivul pentru care refuză o dezbatere publică în turul doi al cursei pentru Cotroceni.

"Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în faţa tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituţionale, ne-am mai întâlnit, am mai interacţionat. Însă cred că realizează că o dezbatere în faţa întregii ţări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea şi a Partidului Social-Democrat. Eu însă am răbdare. Încă îl aştept pe preşedinte să găsească înţelepciunea, tăria şi curajul de a accepta invitaţia mea la dezbaterea pe care românii o cer şi o merită", a scris Viorica Dăncilă, distribuind postarea lui Iohannis.

În postarea respectivă, şeful statului le-a dat explicaţii românilor pentru refuzul de a participa la o dezbatere electorală cu contracandidatul său de la PSD:

"Dragi români,

Împreună am reuşit să ţinem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituţiile statului. Şi doar împreună vom reuşi să câştigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-aţi acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveţi în mine. Dar Preşedintele nu poate reconstrui singur o ţară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră.

Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetăţenii, cu jurnaliştii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin ţara, să mă întâlnesc cu oamenii şi voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate şi unitate, cu susţinerea majorităţii românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori.

Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democraţia, după ce a sfidat sistematic valorile şi principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în faţa corupţilor şi penalilor în toţi aceşti ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD şi care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate şi să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!"