Departamentul de Stat al SUA: Corupţia în România rămâne o "problemă generalizată"

România a fost criticată pentru o serie de "probleme majore" în domeniul drepturilor omului în cel mai recent raport realizat pe această temă de Departamentul de Stat.
Ana Ion
05.03.2017

alte articole

Departamentul de Stat din Washington. (Captură Foto)
Ana Ion
05.03.2017

Guvernul român a continuat lupta la nivel înalt împotriva corupţiei, iar reprezentanţi publici importanţi şi oameni de afaceri au fost anchetaţi şi urmăriţi cu succes, însă, în pofida unor progrese, corupţia a rămas o problemă generalizată, a atras atenţia Departamentul de Stat american în Raportul cu privire la practicile în domeniul drepturilor omului în România din 2016, citat de RFI.

Potrivit diplomaţiei americane, mita a rămas un lucru obişnuit în sectorul public, mai ales în domeniul îngrijirilor de sănătate.

Legile nu au fost implementate întotdeauna eficient, iar oficiali, inclusiv judecători, s-au angajat uneori în practici corupte în deplină impunitate.

"Imunitatea faţă de urmărirea penală a unor actuali şi foşti miniştri, care au fost, de asemenea, membri ai Parlamentului, a blocat în unele cazuri anchetele", a arătat Departamentul de Stat american.

Printre alte probleme în domeniul drepturilor omului, în raport sunt citate "condiţii proaste de detenţie şi suprapoluarea" în închisori.

De asemenea, sistemul judiciar "nu are personal suficient, spaţiu fizic şi tehnologie pentru a funcţiona în mod eficient", se arată în document.

Pentru a citi mai multe pe acest subiect intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor