Deplâns de clasa politică, Relu Fenechiu s-a predat poliţiei din Iaşi

Relu Fenechiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
31.01.2014

Cariera politică a PNL-istului, Relu Fenechiu, s-a încheiat, pentru cel puţin 5 ani. Regretat de colegii de coaliţie, de cei din partid şi de premier, fostul ministru, condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare în dosarul Transformatorul, şi-a dat joi, după pronunţarea sentinţei demisia din PNL. Ulterior, Fenechiu, s-a predat Poliţiei Judeţene Iaşi unde va rămâne, până când va ajunge mandatul de executare a pedepsei, urmând ca apoi să fie transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Fostul ministru, care la momentul pronunţării deciziei instanţei se afla la locuinţa sa din Iaşi, s-a predat în jurul orei 17.30 la sediul Poliţiei Judeţene Iaşi, unde s-a prezentat singur.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriela Topoliceanu, a declarat, joi seară, corespondentului Mediafax că Relu Fenechiu va sta cel puţin 30 de zile la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

"Fenechiu va fi introdus într-un regim de carantinare şi de observare timp de 21 de zile, la fel ca fiecare nou deţinut care ajunge la penitenciar. În maxim 30 de zile se va întocmi o comisie, la Bucureşti, care va stabili regimul de executare în care va fi încadrat. În funcţie de acest regim se va vedea dacă Relu Fenechiu va rămâne sau nu la Penitenciarul Iaşi", a mai declarat Gabriela Topoliceanu.

Fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian s-au predat, joi seară, alături de Relu Fenechiu, Poliţiei Judeţene Iaşi, urmând să fie şi ei transferaţi la penitenciar după ce vor ajunge în teritoriu mandatele de executare a pedepselor.

Colegii din partid deplâng necazul prin care trece colegul lor, condamnat la 5 ani închisoare cu executare pentru pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată după ce a cumpărat de la bulibaşa rromilor din Iaşi transformatoare de la fier vechi pentru a le vinde statului pe post de transformatoare noi.

Relu Fenchiu este o "mare pierdere" pentru PNL, iar liberalii speră că "va trece cu bine prin această încercare" şi va rămâne apropiat partidului, a declarat joi, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

"Nu pot comenta. Îmi pare foarte rău din punct de vedere uman şi domnul Fenechiu a fost un ministru foarte bun", a deplâns şi premierul Ponta soarta de care are parte Relu Fenechiu, ministrul responsabil de organizarea privatizării CFR Marfă, finalizată cu un eşec.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor