Deputatul "mitralieră": Discursul preşedintelui Dragnea o să-l auziţi la toţi membrii PSD!

Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu (Epoch Times România)

Discursul lui Liviu Dragnea o să-l auziţi de acum încolo la toţi membrii PSD, a declarat luni, la Parlament, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, făcând referire la controversatul discurs ţinut de Liviu Dragnea duminică seara de la tribuna Consiliului Naţional al formaţiunii sale.

"Discursul preşedintelui Liviu Dragnea o să-l auziţi de acum încolo la toţi membrii PSD care sunt membri PSD naţionalişti. Şi eu cred că sunt foarte mulţi", a declarat Rădulescu, răspunzând la o întrebare a presei.

Întrebat cum va ajuta acest discurs al lui Liviu Dragnea prin prisma preluării preşedinţiei Consilului UE, Rădulescu a răspuns:

"Deci Consiliul UE să-şi transmită astfel de mesaje membrilor dânşilor, înainte de a ne transmite nouă. Deci dacă la noi în ţară facem ceva ce nu este în alte ţări, este în regulă, dar dacă la noi în ţară se petrec exact aceleaşi lucruri ca şi în celelalte ţări... Să ne lase Consiliul Europei."

Reamintim că pe 14 decembrie, cu 2 zile înainte de Consiliul Naţional al PSD, Consiliul UE transmitea un mesaj fără echivoc autorităţilor române. În mesaj, Consiliul cerea României să elimine sursele de preocupare şi să adopte recomandările formulate, inclusiv cele ale Comisiei de la Veneţia şi ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO). Totodată, în condiţiile în care reprezentanţii puterii au criticat MCV-ul şi au pus la îndoială modul în care a fost redactat, Consiliul UE laudă atât documentul cât şi activitatea CE, inclusiv metodologia folosită.

Duminică seara, la două zile de la acest mesaj, liderul PSD, Liviu Dragnea a ţinut un discurs cu puternice accente naţionaliste şi presărat cu numeroase acuzaţii la adresa UE, MCV-ului, recomandărilor Comisiei de la Veneţia, multinaţionalelor ba chiar şi a social-democraţilor europeni.

"Prea multă vreme România a fost ţinută în chingi cu MCV-ul. A plecat de la patru ţinte iniţiale care au ajuns la 14-18. MVC este ca linia orizontului. Puteam să facem orice zice în MCV, anul viitor vor veni alte patru, şapte obiective, furnizate din interior, de Macovei, de Iohannis. De ce nu a intrat până acum România în Schengen? Este aşa o înţelegere: nu vrem noi să intre în Schengen".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne