Dialogul NATO-Rusia privind desfăşurarea scutului antirachetă în Europa va progresa - Rasmussen

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
19.04.2012

Joi, la Consiliul NATO-Rusia, secretarul general al Alianţei Anders Fogh Rasmussen a dat asigurări că Dialogul dintre NATO şi Rusia privind desfăşurarea scutului antirachetă în Europa va progresa.

"Sunt convins că vom reuşi să găsim mijloacele de a face dialogul să avanseze, de a progresa într-o atmosferă de încredere şi de transparenţă, pe care am creat-o în aceşti ultimi 15 ani", a spus Rasmussen.

"Cooperarea în domeniul apărării antirachetă poate transforma relaţiile noastre şi garanta securitatea pentru noi toţi, pentru că avem ameninţări comune", a adăugat secretarul general.

Alianţa a înregistrat progrese în ceea ce priveşte desfăşurarea scutului antirachetă, a cărui capacitate "interimară" urmează să fie anunţată de NATO la summitul de la Chicago, din luna mai.

Scutul nu vizează Rusia şi nu perturbă echilibrul forţelor de disuasiune nucleară, a dat asigurări Rasmussen.

În 2012 se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea Consiliului NATO-Rusia şi 15 ani de la Actul fondator al relaţiilor NATO-Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor