Diana Stoica: Ciolacu e ipocrit! Urmează o avalanşă de păcănele mutate din localităţile mici în oraşe

Păcănelele nu dispar pentru că Marcel Ciolacu ţipă la ele. Acesta a fost mesajul transmis de USR după şedinţa de Guvern în care premierul a încercat să pozeze în luptător împotriva industriei jocurilor de noroc.
Marcel Ciolacu (YouTube Screenshot)
Andrei Pricopie
01.05.2024

Păcănelele trebuie să dispară pentru că a intrat în vigoare legea prin care ar trebui să fie scoase din localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori, iar Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) trebuie să se asigure că legea este aplicată, chiar dacă este o lege incompletă, intenţionat redactată aşa de PSD, a transmis deputata USR Diana Stoica.

"PSD a umplut internetul cu anunţuri că a scos păcănelele din 90% din localităţi. A venit ziua intrării în vigoare şi ce să vezi, ele nu erau scoase. Chiar omul lui Ciolacu de la ONJN le dăduse un răgaz de până la un an. În sfârşit, astăzi a început să se aplice legea. O veste bună, dar nu prea, pentru că rămân casele de pariuri şi pentru că jumătate dintre români vor suferi consecinţele. Urmează o avalanşă de păcănele mutate din localităţile mici în oraşe. Oraşe care sunt deja sufocate de aparatele morţii. Soluţia corectă pentru a proteja toţi românii există în legile anti-păcănele pe care le-am iniţiat şi ele trebuie adoptate de urgenţă", a declarat Diana Stoica.

USR îl acuză pe Ciolacu de ipocrizie

"După ce USR a devoalat minciuna PSD şi strategia prin care ONJN, instituţie din subordinea Guvernului, lăsa un răgaz de până la un an operatorilor de jocuri de noroc în ceea ce priveşte scoaterea păcănelelor din localităţile mici, premierul Ciolacu a încercat, astăzi, în şedinţa de guvern, să pozeze în cel care pune la punct industria jocurilor de noroc.

În mod total ipocrit, aşa cum a făcut-o şi pe alte subiecte importante, premierul promite că PSD va face regulile şi pentru cele 10% din localităţile din România neacoperite de legea PSD. Ce nu spune Marcel Ciolacu - care nici măcar nu a venit să voteze legea cu care se laudă acum - este că în acele 10% din localităţi trăieşte mai mult de jumătate din populaţia României.

Deşi putea merge pe soluţia propusă de USR, mult mai completă şi corectă, şi să-i protejeze astfel pe toţi românii, PSD a preferat blatul cu industria păcănelelor şi i-a lăsat neapăraţi pe cei care locuiesc în Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Brăila, Craiova, Iaşi şi alte oraşe ale ţării. Ba chiar mai rău, pentru că toate acele aparate din micile localităţi vor fi aduse, cel mai probabil, în oraşele deja sufocate de păcănele.

Soluţiile corecte există în legile anti-păcănele iniţiate de USR. Este vorba de scoaterea totală a păcănelelor din apropierea şcolilor, locurilor de joacă, spitalelor şi bisericilor, de la parterul blocurilor, dar şi de eliminarea reclamelor de pe blocuri, stadioane şi orice spaţiu public, aşa cum a propus USR. De asemenea, USR a cerut să fie crescute amenzile pentru cei care permit minorilor să joace.

Cerem premierului şi preşedintelui PSD, dacă vrea cu adevărat să pună la punct industria jocurilor de noroc, să nu mai blocheze dezbaterea şi adoptarea pachetului USR anti-păcănele. Şi, nu în ultimul rând, să ceară ONJN, pe al cărui preşedinte el îl numeşte, după criterii strict politice, să nu mai lase nefolosiţi prin conturi banii care ar trebui să fie utilizaţi pentru activităţi şi programe de protecţie împotriva jocurilor de noroc şi pentru activităţi de prevenire şi tratament al dependenţei de jocuri de noroc."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor