Dionis Cenuşă: Guvernul R. Moldova nu a informat cetăţenii că ajutorul umanitar din partea Ungariei a venit pe filiera NATO

Comunicarea incompletă din partea oficialilor R. Moldova privind originea ajutoarelor umanitare primite intră uşor în categoria dezinformărilor, afirmă Dionis Cenuşă.
Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Republica Moldova a recepţionat recent ajutor umanitar din partea Ungariei, în realitate, însă acest ajutor a fost posibil datorită mecanismului de solidaritate al NATO, despre care oficialul ungar nu s-a ruşinat să menţioneze, constată analistul Dionis Cenuşă subliniind că în mod contrar, premierul Ion Chicu şi ministrul de Externe Oleg Tulea nu au spus niciun cuvânt cu privire la NATO.

În opinia politologului, este uluitor că partea beneficiară - Guvernul R. Moldova nu menţionează nimic despre NATO, în timp ce Ungaria şi NATO fac referinţă explicită la ajutorul comun pentru Moldova.

„Acelaşi refuz de a publica informaţie despre ajutorul primit via NATO se observă şi în cazul Ministerului Apărării - instituţia care pe data de 1 aprilie a solicitat ajutor de la NATO.

Este adevărat ajutorul a fost solicitat aşa că descuraja acordarea lui, dar oricum Ministerul Apărării putea şi încă poate să publice date despre contribuţia NATO”, scrie expertul pe pagina sa de socializare.

Concluzionând cele expuse, politologul a adresat autorităţilor de la Chişinău întrebările: „De ce guvernul a informat în mod incomplet despre ajutorul maghiar, eşuând să menţioneze un cuvânt despre NATO?

Este acest incident pur întâmplător sau este cumva legat de socialişti, Igor Dodon, celebrarea zilei de 9 Mai şi naraţiunea că Rusia şi China sunt principalii salvatori ai Moldovei?”.

Dionis Cenuşă consideră că acest tip de comunicare din partea oficialilor intră uşor în categoria dezinformărilor. De aceea, autorităţile moldovene sunt obligate să corecteze comunicatele de presă cât mai devreme posibil.

Activistul Valeriu Paşa a ţinut să atenţioneze în context că Igor Dodon s-a dus să se închine la Aeroport pentru echipamente cumpărate din China iar „Rusia a fost linsă până şi pe papuci de Dodon” pentru avionul care doar a adus acele echipamente.

Cu toate acestea, despre ajutorul mult mai consistent al României - nu doar că nu s-a dus să mulţumească la Leuşeni, nici măcar nu a scris o postare pe Facebook. Doar o menţiune la sfârşitul emisiunii ”Preşedintele (nu) răspunde” (pentru cuvintele lui)” unde a continuat minciunile anti-europene legate de creditul rusesc . „Este totuşi dincolo de decenţă. Ruşinos.”

Deja nu mai e vorba de politică, geopolitică sau propagandă. E vorba de, simplu, omenie. Dacă asta lipseşte, pur şi simplu ne transformăm în animale a concluzionat Victor Gotişan, expert în probleme politice şi religioase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe