Director adjunct al SRI Sibiu: Mai multe instituţii şi companii naţionale, ţinte ale atacurilor cibernetice

.
. (Photos.com)

Directorul adjunct al Serviciului Român de Informaţii Sibiu, Constantin Calance, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că mai multe instituţii şi companii naţionale au fost ţinte ale atacurilor cibernetice, printre care şi Romgaz şi Transgaz, relatează B1 Tv.

"Au fost instituţii care au fost supuse atacurilor cibernetice şi aici ţin să mulţumesc reprezentanţilor instituţiilor care au înţeles să sesizeze şi să ne asigure asistenţa necesară pentru a interveni în astfel de situaţii. Au fost şi instituţii şi companii naţionale, deţinătoare, care administrează, care gestionează infrastructură critică", a precizat Constantin Calance.

Oficialul SRI a afirmat că în 2013 cinci companii şi instituţii sibiene au fost atacate de hackeri. Întrebat dacă printre companiile naţionale vizate se numără Romgaz şi Transgaz, acesta a replicat: "Da, sigur că da". Calance a subliniat însă că SRI dispune de specialişti pregătiţi să facă faţă unor astfel de atacuri cibernetice.

Directorul SRI, George Maior, a anunţat spătămâna trecut că a prezentat raportul de activitate al SRI pe 2013 în cadrul căruia au fost abordate ameninţările, riscurile şi vulnerabilităţile cu care s-a confruntat ţara noastră în anul 2013. Una din chestiunile abordate în raport a fost problema securităţii cibernetice, care a început să ia amploare.

"M-am referit la problema securităţii cibernetice, care începe din ce în ce mai mult să afecteze securitatea statelor, inclusiv pe cea a României, au fost diverse atacuri şi în 2013 ţintite către zone de infrastructură critică a autorităţilor şi acest lucru probabil că în viitor va creşte în intensitate", a explicat George Maior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne