Disensiunile din AUR. Târziu: Un lider cu puteri absolute o poate lua razna

Claudiu Târziu
Claudiu Târziu (Epoch Times România)

Co-preşedintele AUR Claudiu Târziu nu este de acord cu ideea unei "voci unice în partid" şi renunţarea la formula cu doi co-preşedinţi -scenariu dorit de George Simion- unul dintre motivele invocate de el fiind că un lider cu puteri absolute "o poate lua razna dacă nu este talonat de oameni cu funcţii sensibil egale sau cu puteri egale".

De asemenea, Târziu a mai declarat pentru impact.ro că nu împărtăşeşte niciunele dintre viziunile lui George Simion şi că aceste lucruri vor fi tranşate la un Congres extraordinar al partidului.

Redăm dialogul lui Târziu cu reporterul impact.ro pe aceste teme.

Reporter: Există un alt episod în care s-a văzut lipsa de comunicare şi faptul că există mai multe tabere în partid. Dacă George Simion l-a propus pe Călin Georgescu, preşedinte onorific, Claudiu Târziu şi Florin Lavric nu au achiesat la această idee. S-a spus atunci că nu este o decizie a partidului. Care este adevărul?

Claudiu Târziu: „Ce este cert, în urma acestui fapt că şi în urma episodului cu Georgescu şi altele de acest fel, care au produs multă emoţie şi multe discuţii în interiorul partidului şi în afara partidului este că trebuie să ne consultăm mai de aproape în forurile de conducere şi să luăm deciziile împreună să ne punem în concordanţă şi cu direcţia de mers a partidului şi în privinţa declaraţiilor făcute public”.

Reporter: Va fi o singură voce în partid? Se va renunţa la formula cu doi co-preşedinţi?

Claudiu Târziu: „Este o discuţie în partid de a se renunţa la formula de co-preşedinţie, de echipă de preşedinţi, fiindcă noi suntem doi preşedinţi executivi şi un preşedinte al senatului care formează troica preşedinţială a partidului AUR. Eu personal nu împărtăşesc această viziune, mi se pare că dacă am ajuns până la nivelul ăsta, am intrat cu 10% în Parlament şi apoi am trecut de 25% în această formulă, nu avem niciun motiv să renunţăm la ea”.

Reporter: Este evident că există o diferenţă clară de viziune la nivelul conducerii partidului. Cum se poate depăşi această problemă majoră. Se aşteaptă un Congres, care ar putea aşeza lucrurile?

Claudiu Târziu: „Cum nu împărtăşesc nici alte elemente de viziune de dezvoltare a partidului, pe care le are George, există o dezbatere internă care va fi tranşată probabil la Congresul Extraordinar care urmează să aibă loc în maxim două luni, undeva în jurul datei de 27 martie.

Până atunci, trebuie ca noi să cădem de acord asupra formulei de conducere, a unor modificări de statut şi a unei moţiuni pe care să-şi asume noua conducere a partidului. Acesta va conţine modul de dezvoltare viitoare a partidului şi în funcţie de asta voi şti şi eu dacă voi gira în continuare acest proiect, mă voi afla în el, sau nu.

Eu am un mare respect pentru oamenii care au muncit în partid şi care nu s-au văzut. Sunt un om de echipă peste tot unde am fost şi în zona civică şi în zona de presă eu am construit echipe, nu am încercat să mă urc pe un piedestal. Ideea cu troica prezidenţială a fost tot a mea, tot ca să fie o echipă, pentru binele partidului, pentru că un singur om poate fi lovit mai uşor şi poţi să destabilizezi partidul dacă dobori liderul. Dar şi pentru că un lider fiind cu puteri absolute o poate lua razna dacă nu este talonat de oameni cu funcţii sensibil egale sau cu puteri egale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne