Donald Trump: Susţinem lupta anticorupţie şi îl susţinem pe Iohannis. Sigur va câştiga această bătălie

Preşedintele american Donald Trump a ţinut să-l laude pe şeful statului Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în SUA, pentru implicarea sa în susţinerea luptei anticorupţie din România şi în apărarea statului de drept.
Andrei Pricopie
10.06.2017

alte articole

Presedintele Klaus Iohannis şi omologul său american Donald Trump
Presedintele Klaus Iohannis şi omologul său american Donald Trump (Facebook.com)
Andrei Pricopie
10.06.2017

Statele Unite susţin lupta anticorupţie din România şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care sigur va câştiga această bătălie, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele ţării noastre, liderul american Donald Trump.

"Domnule preşedinte, vreau să îmi exprim aprecierea pentru curajul şi eforturile dvs curajoase în România pentru a lupta contra corupţiei şi a apăra statul de drept. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu în care afacerile şi comerţul pot prospera şi unde cetăţenii pot prospera. (...) Relaţia dintre România şi SUA a fost bună, dar acum este mai puternică ca niciodată", a precizat Donald Trump.

Întrebat dacă administraţia Trump va susţine lupta anticorupţie din România, preşedintele american a replicat:

"Noi susţinem foarte puternic România şi în mod evident că susţinem şi această luptă anticorupţie, vom susţine mereu asta, şi îl susţinem pe preşedintele vostru. Credem că a făcut o treabă extraordinară, foarte popular, foarte solid, lucrând foarte mult. Ştim tot ce se întâmplă şi da, va câştiga această luptă, va câştiga această bătălie, şi are susţinerea noastră".

În ciuda luptei anticorupţie, acest flagel este încă prezent în ţara noastră. Cât de mare este această problemă pentru parteneriatul dintre ţările noastre şi pentru investitorii americani?

"Deşi există corupţie, sunt mulţi investitori americani care se duc acum în România şi investesc şi nu făceau asta cu câţiva ani în urmă, iar asta arată un progres foarte, foarte mare şi sunt multe felicitări în acest sens, dar o mulţime de oameni investesc din ţara noastră în a voastră, şi oamenii din România iubesc Statele Unite şi vin aici des şi suntem foarte mândri de ei", a replicat Donald Trump.

"Poporul român a îndurat multe, multe greutăţi, dar a străbătut un drum istoric cu adevărat remarcabil, iar viitorul României şi al relaţiei României cu Statele Unite este foarte, foarte luminos", a afirmat, la finalul discursului său, preşedintele american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor