Donald Tusk: R. Moldova continuă să fie cel mai de perspectivă partener în extinderea europeană

Preşedintele Consiliului European,  Donald Tusk.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a dat asigurări că UE va rămâne un prieten şi un susţinător al Republicii Moldova pentru a o ajuta să facă faţă problemelor interne şi celor regionale cu care se confruntă.

În cadrul unei intervenţii pentru presă, după întrevederea cu preşedintele Nicolae Timofti, Donald Tusk a accentuat necesitatea accelerării reformelor în special în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei.

Tusk a vorbit şi despre necesitatea soluţionării crizei din domeniul bancar pentru a restabili încrederea oamenilor şi agenţilor economici în instituţiile guvernamentale.

Implementarea prevederilor Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană a fost principalul subiect al discuţiilor dintre preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi oficialii moldoveni. Demnitarul de la Bruxelles a reiterat că ţara noastră este lider printre statele din Parteneriatul Estic. Nicolae Timofti l-a asigurat pe oficialul european că Moldova respectă angajamentele asumate şi a menţionat importanţa sprijinului din partea partenerilor occidentali.

"Este indispensabilă susţinerea UE pentru ca proiectele de infrastructură, de modernizare a instituţiilor publice, iniţiativele de stimulare a afacerilor mici şi mijlocii să se deruleze cu succes", a spus preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a declarat că vizita sa demonstrează că Moldova este un partener important al Uniunii Europene şi a îndemnat autorităţile de la Chişinău să avanseze în implementarea reformelor. „Republica Moldova continuă să fie cel mai de perspectivă partener în extinderea europeană. Împreună cu premierul ne-am asumat un angajament privind intensificarea reformelor în Republica Moldova. Noi suntem gata să vă susţinem”, a precizat preşedintele Consiliului European.

Reamintim că, Donald Tusk a mai vizitat Moldova la începutul anului trecut, când deţinea funcţia de premier al Poloniei. Tusk este preşedinte al Consiliului European din 1 decembrie 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe