Drăghici, propus de PSD pentru Transporturi: Se fac presiuni uriaşe pentru executarea mea judiciară

Mircea Drăghici, lider PSD propus pentru şefia Transporturilor, a lansat acuzaţii grave la adresa procurorilor care îl anchetează.
Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD.
Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD. (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Trezorierul PSD Mircea Drăghici, politician care încă aşteaptă să fie validat în funcţia de ministru al Transporturilor de către Klaus Iohannis, a acuzat marţi, pe pagina sa de socializare, că imediat după ce a fost însărcinat de liderul PSD Liviu Dragnea să se ocupe de plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui, se fac "presiuni uriaşe" pentru "executarea sa judiciară".

"Am primit informaţii că, de duminică încoace, din zona parchetului şi nu numai, se fac presiuni uriaşe asupra unor terţi pentru a furniza elemente care să permită executarea mea judiciară, în public, până la momentul pronunţării Curţii Constituţionale asupra conflictului constituţional creat de preşedintele Klaus Iohannis prin blocarea numirilor la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării.

Deşi iniţial solicitările Parchetului adresate acelor terţi aveau termene mai lungi, după Consiliul Naţional al PSD de duminică, când preşedintele Liviu Dragnea mi-a cerut să mă ocup de redactarea plângerii penale pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, procurorii au pus o presiune uriaşă să primească răspunsurile cerute până mâine.

Este evident că există o 'temă' ca imaginea mea să fie terfelită în public în următoarele zile, astfel încât preşedintelui Iohannis să i se servească o motivare 'serioasă' pentru a refuza numirea mea la Transporturi. Cum să accepte să-l numească în funcţia de ministru pe cel care va redacta plângerea de înaltă trădare împotriva sa?!", a declarat Drăghici.

Potrivit trezorierului PSD, se caută deci intens nod în papură pentru a fi descalificat din această nominalizare.

"Precizez că, deşi în presa prietenă a statului paralel au apărut 'pe surse' informaţii din dosarele în care aş fi verificat de procurori - deşi aceste cercetări se află într-o fază nepublică - până în prezent nu am primit niciun răspuns din partea Parchetului la solicitarea de a-mi comunica obiectul cercetărilor şi calitatea mea în acele dosare, încălcându-se flagrant dispoziţiile procesuale penale privind dreptul la apărare, loialitatea administrării probelor şi prezumţia de nevinovăţie.

Subliniez că procurorii încalcă grav prevederile legale în vigoare care prevăd că aceştia pot declanşa o urmărire penală privind cheltuielile unui partid politic DOAR în baza unei sesizări a Autorităţii Electorale Permanente. Or, toate verificările făcute de AEP certifică faptul că la PSD fiecare leu a fost cheltuit strict în limitele legale.

Deci pe lângă împiedicarea numirii mele la Transporturi, prin aceste acţiuni procurorii încearcă să pătrundă în interiorul PSD, ceea ce ar însemna o gravă încălcare a separaţiei puterilor în stat. În acelaşi timp însă vedem că procurorii sunt foarte indulgenţi cu USR, deşi în acest caz AEP a depus o sesizare oficială privind fraudarea fondurilor electorale", a precizat Drăghici.

În opinia liderului PSD, este un dublu standard care arată agenda şi orientarea politică a unor anchete penale.

"Cine este liantul între dezideratele lui Iohannis şi acţiunea procurorilor? Cine dă comenzile ca la PSD să se accelereze anchete pornite fără niciun temei, iar la USR să se tergiverseze şi să se muşamalizeze un dosar cu probe clare de fraudă electorală? Vom afla cu siguranţă la un moment dat", a conchis Drăghici.

Reamintim că Drăghici n-a intrat în război doar cu procurorii ci şi cu presa care a făcut dezvăluiri despre el. Astfel, trezorierul PSD a anunţat recent că va da în judecată ediţia română a Newsweek, condusă de Sabin Orcan, dacă nu va şterge în doar câteva ore de la somaţia lui, "articolele defăimătoare" la adresa sa.

Potrivit G4Media, Mircea Drăghici a invocat, eronat, "dreptul de a fi uitat" în scrisoarea pe care a trimis-o Newsweek România, solicitând ca articolele despre modul cum ar fi folosit în interes personal banii primiţi de PSD de la stat să fie şterse.

"Site-ul respectiv, care cu multă largheţe mă supune atacurilor – atât pe mine, cât şi familia mea – astăzi este ultima zi notificată de a scoate aceste articole defăimătoare. În cazul în care până la această oră sau până la ora 24,00 nu se produc aceste lucruri pe care noi le-am cerut în notificare, sigur că voi acţiona în judecată şi veţi avea ocazia să vedeţi cât de defăimătoare şi neadevărate sunt aceste lucruri", a declarat miercuri Mircea Drăghici, în conferinţa de presă de la finele şedinţei Comitetului Executiv al PSD, în care Drăghici a fost desemnat ca propunerea PSD pentru portofoliul Transporturilor.

O investigaţie Newsweek România, publicată pe 30 octombrie, arăta că Mircea Drăghici, trezorierul PSD şi unul dintre loialii lui Liviu Dragnea, foloseşte împreună cu familia sa trei limuzine Mercedes cumpărate din banii PSD. Maşinile au fost cumpărate din subvenţia de la stat pentru PSD, dar nu au ajuns niciodată în uzul membrilor partidului, ci la cuplul Mircea şi Georgiana Drăghici. Costul celor trei maşini se ridică la aproape 200.000 de euro. Mai mult, potrivit sursei citate, televiziunea din Piteşti, condusă de soţia lui Drăghici, a primit de la PSD contracte de publicitate în valoare de 1,8 milioane de lei, mai arată publicaţia citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne