Dragnea cere Inspecţiei Judiciare să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele sale [CIM]

Preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea a solicitat oficial Inspecţiei Judiciare, instituţie catalogată de o parte a presei drept "braţul armat al PSD împotriva magistraţilor", să constate că procurorii DNA au folosit protocolul cu SRI în toate cele trei dosare pe care le are.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009, dezvăluie Centrul de Investigaţii Media (CIM).

CIM a obţinut reclamaţia depusă de preşedintele PSD la Inspecţia Judiciară (IJ). Dragnea a depus sesizarea prin avocatul său, Flavia Teodosiu, în 23 august.

În sesizarea sa către IJ, Dragnea afirmă că procurorii s-au folosit de protocolul încheiat între Ministerul Public şi SRI, în 4 februarie 2009, în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal.

În consecinţă, acesta cere Inspecţiei Judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat şi să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”.

Pentru a citi integral investigaţia, intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne