Dragnea face ordine în PSD. Negoiţă înlocuit cu Firea, Rizea suspendat şi Ilie Rafael exclus

Liderii PSD reuniţi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD de marţi au luat o serie de decizii importante, urmare a scandalului declanşat la nivelul Filialei PSD Bucureşti.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Robert Negoiţă, cel care la un moment dat a îndrăznit să-i conteste supremaţia lui Liviu Dragnea în PSD, a fost înlocuit de la şefia filialei PSD Bucureşti cu Gabriela Firea, ca interimar. Potrivit şefului PSD Liviu Dragnea, chiar Negoiţă a fost cel care a decis să facă un pas în spate şi să o propună pe Firea să îi ia locul.

Robert Negoiţă a fost numit ulterior secretar executiv regional pe zona Ilfov-Bucureşti, post din care se poate ocupa de campania electorală.

Conducerea PSD a mai decis şi excluderea din partid a preşedintelui executiv PSD Sector 5, Ilie Rafael, precum şi suspendarea pentru o perioadă de 6 luni a lui Cristian Rizea din funcţia de preşedinte al PSD Sector 5.

Deciziile Comitetului Executiv Naţional al PSD au fost luate în urma scandalul declanşat la nivelul Filialei PSD Bucureşti în centrul căruia s-au aflat cei trei social-democraţi.

Ilie Rafael l-a acuzat pe Negoiţă că, în calitate de nou şef la PSD Bucureşti, încearcă, prin orice metode "subterane", destabilizarea organizaţiei. Scandalul ar fi izbucnit după ce conducerea centrală a partidului a discutat, la Sinaia, în mai multe şedinţe informale, despre retragerea social-democratului Cristian Rizea din poziţia de candidat pentru primăria sectorului 5.

Rizea l-a considerat vinovat pe Negoiţă şi la fel, se pare, şi preşedintele executiv al PSD sector 5, Ilie Rafael, astfel că cei doi au şi anunţat un miting de protest împotriva acestuia. Mitingul a fost însă anulat după intervenţia lui Dragnea, iar problema a fost tranşată în mod decisiv în cadrul CEN-ului de astăzi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne