Dragnea, la apogeu: Există un plan pentru a forţa Comisia Europeană să declanşeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză

Preşedintele PSD a susţinut, la Antena 3, că "la cel mai înalt nivel", s-a ticluit un plan complex, urât, murdar vizând decredibilizarea guvernului său şi forţarea declanşării unei proceduri de deficit excesiv pe prognoză, ceea ce ar putea duce la blocarea fondurilor europene.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat, miercuri, pe fundalul zvonurilor cum că s-ar intenţiona naţionalizarea fondurilor private - scenariu pe care Guvernul îl neagă - că există un plan care are drept scop decredibilizarea Guvernului prin forţarea Comisiei Europene de a declanşa împotriva României procedura de deficit excesiv pe prognoză.

"Există un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru care a fost alimentat cu faptul că nu o să avem venituri pentru legea salarizării, că nu o să putem să facem veniturile pe care le-am prognozat, că nu o să avem creşterea economică prognozată şi aceasta cu pensiile pentru a genera în Comisia Europeană ceva nemaiauzit, nemaiîntâlnit şi neprevăzut în tratat şi anume pentru a forţa Comisia Europeană să declanşeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză, adică să nu aştepte sfârşitul anului şi să spună de acum declanşăm procedura de deficit excesiv pentru că noi credem, după toate semnalele care vin din spaţiul public în România, că Guvernul nu va realiza ţinta de deficit. (...) Este un plan complex, urât, murdar cu care o să ne batem", a afirmat Dragnea, preluat de Agerpres, la Antena 3.

Întrebat cine ar putea pune la cale o astfel de strategie, Dragnea a susţinut că nu vrea să se lanseze în supoziţii, precizând însă că e vorba de "cel mai înalt nivel" şi că nu s-a renunţat la el.

Deşi "n-a vrut" să se lanseze în supoziţii, totuşi, liderul PSD le-a transmis celor ce "ticluiesc planul ăsta că dacă îl continuă, o să discutăm şi mai deschis."

"Vorbim la cel mai înalt nivel. Să nu credem că vorbim la nivelul doi sau trei", a afirmat Dragnea.

De partea sa, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a explicat că procedura de deficit excesiv ar putea duce inclusiv la blocarea fondurilor europene. "Acesta ar fi cel mai grav lucru care s-ar putea întâmpla", a mai punctat Ştefan.

Tot la Antena 3, Dragnea a criticat faptul că fondul de pensii NN le-a transmis clienţilor săi că în spaţiul public au existat discuţii despre naţionalizarea fondurilor private de pensii, susţinând că ce a făcut compania olandeză putea fi făcut numai într-o colonie, nu într-o ţară ca România.

"Nu poţi să generezi un aşa scandal din nimic. ASF-ul să îi sancţioneze foarte dur", a cerut Dragnea, adăugând că au fost demarate procedurile parlamentare pentru demiterea întregii conduceri a ASF.

În acest context, Dragnea a reluat acuzaţiile către ING şi multinaţionale că şi-au instigat angajaţii şi i-a trimis la proteste, relatează Hotnews.