Dragnea: "Nu pot să nu constat că partenerii noştri au votat împotriva măririi pensiilor" (Video)

Liderul PSD, Liviu Dragnea a avut miercuri, după votul pe buget, un scurt dar intens schimb de replici cu partenerul de coaliţie al PSD, Călin Popescu Tăriceanu.
Liviu Dragnea în plenul Parlamentului.
Liviu Dragnea în plenul Parlamentului. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Nemulţumit că parlamentarii ALDE au votat împotriva legii bugetului iar şeful Senatului a catalogat bugetul drept "mâncare de carne cu varză de Bruxelles" care "reflectează spre o Românie de rang doi", cu salarii "de doi lei" şi forţă de muncă ieftină, Dragnea şi-a exprimat "nedumerirea" atât faţă de vot cât şi faţă de declaraţiile lu Tăriceanu.

"Noi (PSD n.r.) am votat acest buget pentru ca pensiile să crească cu 5%! Nu pot să nu constat că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. Nu înţeleg de ce, nu înţeleg nici ce înseamnă buget varză cu carne. Sunt profund dezamăgit de faptul că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor", a declarat Dragnea, luând cuvântul în plenul Parlamentului.

Reacţia lui Tăriceanu nu s-a lăsat aşteptată: "Am constat cu neplăcută surprindere surprinderea colegului meu antevorbitor", i-a dat replica Tăriceanu, afirmând că votul pe bugetul asigurărilor de stat nu poate fi disociat de votul pe bugetul în ansamblu.

"Bugetul în ansamblu este prost! Ne pare bine că putem majora pensiile cu 5% şi că putem promova alte măsuri cu caracter social dar nu putem să spune că bugetul în ansamblu e prost şi un buget din cadrul lui este bun. Aceasta este semnificaţia votului (ALDE n.r.) şi v-aş ruga să nu faceţi extensii de interpretare nepotrivite şi care nu concordă cu intenţia noastră", a adăugat Tăriceanu.

Reamintim că aleşii ţării au adoptat miercuri, cu o zi înainte de plecarea premierului Cioloş la reuniunea de iarnă a Consiliului European, bugetul pe anul viitor.

Votată cu o majoritate zdrobitoare de aleşi, legea bugetului a fost criticată doar de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta exprimându-se extrem de acid la adresa actului normativ pe care Cioloş susţine că a fost nevoit să-l construiască ţinând cont de deciziile luate anterior numirii sale în funcţie de Parlament, practic cu "materialul" la a cărui realizare a lucrat şi Tăriceanu, şef peste o cameră din Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne