Drulă: Ne ducem pe o traiectorie de faliment a ţării. Deficitul după primele două luni din 2024 a ajuns deja la 30 de miliarde

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă (USR)

România a avut în februarie, pentru a doua lună la rând, de departe cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, a declarat luni liderul USR, Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Iar preţurile continuă să crească. De asemenea, după primele două luni din 2024 avem deja un deficit record de 30 de miliarde, după cifrele aflate de liderul USR „pe surse”. Şi în loc să se ocupe de aceste probleme, PSD-iştii şi PNL-iştii "complotează" ce să facă să acapareze toată puterea în stat, acuză Drulă.

„Băieţii ăştia se simt foarte stăpâni pe România, au sindromul capului umflat care s-a mai văzut. Îl luase şi pe Ponta la un moment dat, prin 2014, l-a luat pe Adrian Năstase – care mai nou văd că scrie despre mine pe blog – prin 2004. Adică miros şi adulmecă faptul că ar putea să aibă toată puterea şi deja se joacă cu România aşa… cum era Charlie Chaplin în rolul unui dictator. (…) E complet neserios.

Îi ajută faptul că acum noi nu vorbim despre ce-i doare pe oameni: cea mai mare inflaţie în Europa două luni la rând, cele mai mari scumpiri în continuare de departe. Media europeană e la mai puţin de jumătate din cât e inflaţia în România. La noi e 7%.

A venit Comisia Europeană şi a spus că deficitul va fi anul acesta 7%, a spus că stăm jalnic cu PNRR, că stăm foarte prost cu finanţele ţării”, a declarat liderul USR.

Referitor la deficit, Drulă a susţinut că deficitul pe primele două luni este unul uriaş.

„Azi trebuia să iasă deficitul la două luni. Nu l-a anunţat dl Boloş… Vă spun că eu îl am pe surse: e 30 de miliarde de lei. 30 de miliarde de lei pe primele două luni e ceva enorm!

Acum câţiva ani, 30 de miliarde era deficitul României pe un an întreg.

Ne ducem pe o traiectorie de faliment a ţării. Deja primarii ţipă după fondurile care nu mai vin de la Guvern, business-urile sunt sufocate şi ăştia au aceeaşi problemă pe care o au socialiştii dintotdeauna: au crescut taxele, au sufocat economia şi apoi, când se uită la colectare, îi loveşte în faţă ca o surpriză faptul că, deşi taxele sunt crescute, banii se adună mai puţin decât înainte. Invers, când iei măsuri de dreapta… vă aduceţi aminte că atunci când s-a introdus cota unică, au crescut încasările”, a mai declarat Cătălin Drulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne