Emoţii pentru liceeni. Încep simulările pentru examenele de Bacalaureat

Elevi de liceu în bănci la examenul de bacalaureat
Elevi de liceu în bănci la examenul de bacalaureat (Epoch Times România)

Peste 360.000 de elevii în anii terminali de liceu trăiesc în aceste zile emoţiile simulărilor pentru bacalaureat. Probele, care vor fi toate scrise, încep luni şi se vor finaliza pe 6 martie. Elevii îşi vor afla măsura valorii pe 12 martie, când se vor afişa rezultatele.

Toate probele la care sunt aşteptaţi 72.000 de elevi de clasa a XI-a şi aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a sunt scrise. Prima probă, susţinută luni este cea la limba şi literatura română, iar marţi elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă, informează Agerpres.

Proba obligatorie a profilului este programată în data de 4 martie şi pe 6 martie este organizată, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii clasei a XI-a nu vor susţine proba la alegere pe considerentul că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 12 martie.

Simulările au un dublu scop. Pe de o parte, elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu rigorile unei evaluări naţionale iar pe de altă parte, prin organizarea acestor simulări, Ministerul Educaţiei îşi propune optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor. Se presupune că cei care vor obţine rezultate slabe la aceste simulări, se vor trezi în ceasul al unsprezecelea şi vor învăţa într-un ritm mai intensiv, pentru a umle golurile.

Statistici

În anul 2014, elevii clasei a XII-a au obţinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) şi 53,92% la proba la alegere a profilului.

În ceea ce-i priveşte pe elevii clasei a XI-a, situaţia a stat ceva mai rău: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne