Europa Liberă: Sistemele de supraveghere din China, interzise în SUA şi UK, veghează unităţile Armatei Române

Camere de supraveghere.
Camere de supraveghere. (Captură Foto)

Echipamente de supraveghere chinezeşti suspectate de spionaj în SUA şi Marea Britanie sunt folosite de Armata Română în puncte strategice, scrie Europa Liberă, care le-a identificat în zeci de unităţi militare.

Confruntat cu această realitate, Ministerul Apărării dă asigurări că sistemele de supraveghere sunt securizate. Aceleaşi tehnologii sunt folosite de sute de instituţii din România, inclusiv SRI, poliţie, jandarmerie, vămi, prefecturi sau în Palatul Parlamentului, la Senat.

Pe 16 ianuarie 2024, puţin după ora prânzului, un angajat al Unităţii Militare 01871 de la Deveselu a accesat platforma de achiziţii publice din România.

În câteva minute, militarul a cumpărat pentru instituţia la care lucrează componente pentru sistemul de supraveghere video a unităţii – switch cu opt porturi şi două camere video capabile să filmeze cu infraroşu până la 150 de metri.

Dispozitivele au fost livrate de o firmă din Bucureşti şi sunt folosite pentru supravegherea video a uneia dintre cele mai importante unităţi militare din ţară, unde se află scutul antirachetă NATO de la Deveselu, în judeţul Olt din sudul României.

Cele două echipamente de supraveghere cumpărate pe 16 ianuarie din birourile Armatei Române de la Deveselu sunt produse de Hikvision, o companie chineză controlată în mod direct de regimul comunist de la Beijing.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne