Explozie într-un magazin din centrul Chişinăului. Două persoane au decedat

Suspectul care a provocat explozia a decedat pe loc, fiind ucis şi un trecător. Forţele de ordine susţin că suspectul ar fi fost anterior condamnat.
Explozie în centrul Chişinăului 20.03.2018
Explozie în centrul Chişinăului 20.03.2018 (jurnal.md)

O explozie a avut loc în dimineaţa zilei de marţi, 20 martie, într-un magazin alimentar amplasat la intersecţia străzilor Armenească şi Alexei Mateevici din Chişinău, în urma căreia două persoane au decedat.

Martori susţin că bărbatul care a provocat explozia ar fi cumpărat ţigări sau alcool, însă nu a dorit să plătească, intrând în conflict cu vânzătoarea şi membrii serviciului de securitate al magazinului.

„Am auzit o explozie. Credeam că a explodat o roată. M-am apropiat la magazin şi am văzut doi oameni pe jos. Angajaţii magazinului erau în interior. Era panică. O geantă a explodat, dar mai este una acolo. Poliţia a alungat oamenii”, a declarat un martor citat de Unimedia.

Potrivit poliţiei, persoana care a provocat explozia ar fi luat peste 10 pachete de ţigări de pe raftul unui magazin, iar la casă ar fi refuzat să achite cumpărăturile. În acest moment, din geantă sau din mâna acestuia ar fi căzut un obiect explozibil neidentificat.

Deflagraţia a avut loc la ieşirea din magazin, iar sulful acesteia a fost îndreptat spre stradă. Un trecător şi-a pierdut viaţa iar suspectul a decedat pe loc. Forţele de ordine susţin că suspectul ar fi fost anterior condamnat.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat în cadrul briefing-ului săptămânal că ar fi discutat subiectul exploziei cu premierul Pavel Filip. ”Regretăm tragedia, ne-am preocupat de faptul ca investigaţia să aibă loc operativ şi profesionist.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe