FIA a deschis o anchetă după accidentul lui Fernando Alonso

Federaţia internaţionala de automobilism (FIA)
Federaţia internaţionala de automobilism (FIA) (GUILLAUME BAPTISTE/AFP/Getty Images)

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis o anchetă asupra accidentului suferit de pilotul spaniol Fernando Alonso (mclaren-Honda), dublu campion mondial de Formula 1, duminica trecută la Barcelona, în timpul testelor din presezon.

Antrenamentele de pe circuitul Catalunya din apropierea Barcelonei, care vor continua în acest weekend, nu sunt organizate de FIA, însă faptul că Alonso a petrecut trei nopţi în spital, sub observaţie medicală, după accidentul său, i-a făcut pe responsabilii Federaţiei internaţionale să acţioneze.

Conform publicaţiei de specialitate Autosport, FIA a început deja să examineze, în colaborare cu echipa mclaren-Honda, datele telemetrice ale impactului dintre monopostul pilotului iberic şi zidul de securitate, între virajele 3 şi 4 ale circuitului catalan.

Pe de altă parte, conform unor "surse de nivel înalt", evocate de revista britanică, au fost descoperite imagini video ale accidentului, chiar dacă de o calitate mai slabă, care vor fi utilizate pentru a se înţelege mai bine ceea ce s-a petrecut pa bordul monopostului lui Alonso.

Autosport precizează că pilotul echipei mclaren-Honda ar fi abordat prea larg virajul al 3-lea şi a încercat să corecteze traiectoria maşinii sale, apoi a încetinit, înainte de a intra în zid.

Un purtător de cuvânt al FIA a declarat că este important pentru autoritatea supremă din Formula 1, în materie de regulamente sportive şi tehnice, să vadă dacă acest accident ar putea duce la îmbunătăţiri în materie de securitate.

mclaren a anunţat luni că accidentul lui Alonso ar fi fost cauzat de "rafale de vânt imprevizibile, în acea parte a circuitului" şi a respins orice altă explicaţie. De asemenea, echipa britanică a dezminţit "categoric" mai multe zvonuri, precum cele referitoare la o eventuală problemă mecanică, electrică sau o posibilă stare de rău a pilotului.

Fernando Alonso, care a părăsit spitalul miercuri, se află acum la Oviedo alături de familia sa, "pentru a se recupera şi odihni", a anunţat echipa lui Ron Dennis.

Primul Mare Premiu de Formula 1 al sezonului va avea loc pe 15 martie la Melbourne (Australia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport